Ana Sayfa Vergi İnşaat işlerinde ne zaman KDV tevkifatı uygulanır?

    İnşaat işlerinde ne zaman KDV tevkifatı uygulanır?

    İnşaat taahhüt işleri için uygulanacak KDV tevkifat oranı 1 Mart 2021 tarihinden itibaren 4/10’dur.

    986
    0

    Rehabilitasyon özel çocuklara eğitim veren bir okulum var. Okul ay içinde çocuklara yapılan eğitim ücretini Milli Eğitim adına kesip tevkifatlı olarak ödemesini almaktadır. Sorum öğrenci bazında kestiğim için 1.000 TL altında olduğu için tevfikat uygulanmayacağı kişilere kestiğimde bunun mevzuat olarak herhangi bir sorun teşkil eder mi?

    Nihai tüketici (Öğrenci velisi) adına düzenlenen faturada KDV tevkifatı yapılmaz. 

    Milli Eğitim Bakanlığı’na düzenlenen faturada 5/10 oranında KDV tevkifatı yapılacaktır.

    Bir inşaata taşeronluk yapan şirketimiz var. Bu şirket ana inşaat firmasına kaba inşaat işi yapmaktadır. Betonu çimentoyu demiri kendisi alıp, firmaya işçilik bedelini yansıtıp fatura düzenliyor. Yapılan bu kaba inşaat işi için KDV tevkifatı yapacak mıdır? İşi 5 milyon TL geçip geçmemesi durumu değiştirir mi?

    Yapılan iş 5 milyonun üstünde ise 4/10 oranında KDV tevkifatı hesaplanacaktır.

    BELİRLENMİŞ ALICILAR Ve TÜM KDV MÜKELLEFLERİNE karşı ifa edilen ve KDV dahil bedeli 5 milyon TL ve üzerinde olan yapım işleri ile bu yapım işleriyle birlikte ifa edilen mühendislik-mimarlık ve etüt-proje hizmetlerinde, alıcılar tarafından (4/10) oranında KDV tevkifatı uygulanır. Projenin genişlemesi, sözleşme bedelinin güncellenmesi ve benzeri nedenlerle iş bedelinin daha sonra 5 milyon TL’yi aşması halinde, bu durumun ortaya çıktığı tarihten itibaren tevkifat uygulanır. 5 Milyonun altındaki faturada tevkifat uygulanmaz.)


    Kaynak: ismmmo
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikBeyana tabi kurum kazancı olmadan bağış ve yardımlar gelir veya kurum vergisinde indirim konusu yapılır mı?
    Sonraki İçerikÖdenmeyen kiralar için stopaj bildiriminde bulunmalı mıyız?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz