Ana Sayfa Vergi İnşaat işi ile ilgilenenlerin 2024 Yılı e-Fatura ve e-Deftere geçiş zorunlukları nedir?

    İnşaat işi ile ilgilenenlerin 2024 Yılı e-Fatura ve e-Deftere geçiş zorunlukları nedir?

    Gayrimenkul ticareti ile uğraşan vergi mükelleflerinin 2023 yılı brüt satış hasılatı 500 Bin TL'yi geçerse en geç 1 Temmuz 2024 tarihinde e-faturaya ve 1 Ocak 2025 tarihinde e-Deftere geçmesi zorunludur

    15
    0

    İnşaat malzemeleri ticaret yapan, bilanço esasına tabi işletme aynı zamanda inşaat yapım işine başladı henüz satışı yok. İnşaat malzemeleri satış tutarı 500 bin TL’yi geçtiği için e-Defter ve e-Faturaya inşaat sektöründen dolayı geçmesi gerekir mi?

    AŞAĞIDAKİ TABLOYA GÖRE GEÇMESİ GEREKİR.

    GAYRİMENKUL & MOTORLU ARAÇ ALIM-SATIM VE KİRALAMA İŞİ YAPANLAR:

    (Gayrimenkul ve/veya motorlu taşıt, inşa, imal, alım, satım veya kiralama işlemlerini yapanlar ile bu işlemlere aracılık faaliyetinde bulunan mükellefler)

    YIL: 2023

    BRÜT SATIŞ HASILATI: 500 BİN TL

    E-FATURA: 01/07/2024

    E-DEFTER: 01/01/2025

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikTasfiye, kurumun tasfiyeye girmesine ilişkin genel kurul kararının tescil edildiği tarihte başlar ve tasfiye kararının tescil edildiği tarihte sona erer.
    Sonraki İçerikYurt dışından alınan ve telefonu için Türkiye’de ödenen harç tutarı direkt gider yazılır mı?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz