Ana Sayfa Duyurular İmalatçı Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programı’nda e-Tebligat zorunluluğu, ödeme aşamasında...

İmalatçı Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programı’nda e-Tebligat zorunluluğu, ödeme aşamasında alınacak şekilde ötelendi

464
0
KOSGEB’e ilk kez kayıt olacaklarda e-Tebligat adresi gerekli olacak. KOSGEB’e kaydı olanlar e-Tebligat adresi olmasa bile programa başvuru yapabilecek.

Daha Kolay Başvuru

Pandemiden etkilenen imalatçı mikro ve küçük işletmeler ile 2017 ve sonrasında kurulan imalat, bilgisayar programlama ve bilimsel Ar-Ge sektörlerindeki yenilikçi genç mikro ve küçük işletmelere yönelik olarak başlatılan destek programına başvurularda e-Tebligat adresi zorunluluğunda değişikliğe gidildi.

Ödeme Aşamasında

Bu destek programında başvuru aşamasında istenen e-Tebligat, ödeme aşamasına ertelendi.

Kaydı Olan Başvurabilecek

Sadece bu destek programı için KOSGEB’e hiç kaydı olmayıp ilk kez kayıt olacaklarda e-Tebligat adresi gerekliyken kaydı olanlar e-Tebligat adresi olmasa da programa başvuru yapabilecek.

e-Tebligat Adresi Olanlar

Ancak, e-Tebligat adresi olanların, bunu elektronik iletişim ve tebligat kolaylıkları açısından sisteme kaydetmeleri öneriliyor.

e-Tebligat Nedir?

Tebligat Kanunu’nda belirlenen tebligat çıkarmaya yetkili merciler tarafından elektronik ortamda hazırlanan tebligatların e-Tebligat Yönetmeliğine uygun olarak değiştirilemez ve inkar edilemez bir şekilde Ulusal Elektronik Tebligat Sistemi (UETS) yoluyla alıcılarına iletilmesine, e-Tebligat deniliyor.

e-Tebligat sistemine, kamu kurum ve kuruluşları ile tüzel ve özel tüm kişiler üye olabiliyor. Bu sistem ile Tebligat Kanunu’nda tebliğ çıkarmaya yetkili kılınan merciler elektronik tebligat gönderebiliyor, muhatapları da elektronik tebligat alabiliyor.


Kaynak: KOSGEB
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikKira geliri elde ediyorum. Kira bedelini nasıl tahsil etmeliyim?
Sonraki İçerikKiracı tarafından ödenmeye kira stopajı GMSİ mükellefi tarafından vergiden düşülebilir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz