Ana Sayfa Vergi İmalatçı Firmanın Mobilya Satışlarında KDV Oranı % 10 mu %20 mi Uygulanacak?

    İmalatçı Firmanın Mobilya Satışlarında KDV Oranı % 10 mu %20 mi Uygulanacak?

    İçerikteki linkte bulunan mobilyalar için uygulanacak KDV oranı % 10, Listede sayılmayanlar için uygulanacak KDV oranı % 20'dir.

    301
    0

    Mobilya imalatı yapıp satan bir şirketin ürettiği mobilyalar için fatura keserken dikkate alacağı kdv oranı nedir?

    Aşağıdaki linkte bulunan mobilyalar için uygulanacak KDV oranı % 10’dur. Listede sayılmayanlar için uygulanacak KDV oranı % 20’dir.

    https://ismmmo.org.tr/dosya/1292/Mevzuat-Dosya/MOBILYA-KDV-ORAN.pdf


    2 Ocak 2020 tarihinde yürürlüğe giren 30996 sayılı (1. Mükerrer) Resmi Gazete’de yayımlanan “Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranlarının Tespitine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar” ile mobilya ürünlerine uygulanacak KDV oranı %18’den %8’e düşürülmüştür. Bu indirim, 2 Ocak 2020 tarihinden itibaren geçerlidir. Bu nedenle, imalatçı firmaların mobilya satışlarında KDV oranı %8’dir.

    %8 KDV oranı, 7 Temmuz 2023 tarihinde yürürlüğe giren 7346 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile %10’a yükseltilmiştir. Bu karar, 10 Temmuz 2023 tarihinden itibaren geçerlidir.

    %8 KDV oranı, 2020 yılında yürürlüğe girmişti. Bu oran, mobilya, beyaz eşya, elektronik eşya, kitap, gazete ve dergi gibi ürünlerde uygulanmaktaydı. %8 KDV oranı, tüketicilerin bu ürünlere daha kolay erişmesini ve bu sektörlerin gelişmesini teşvik etmek amacıyla getirilmişti.

    %10 KDV oranı, 10 Temmuz 2023 tarihinden itibaren geçerlidir. Bu tarihten sonra, mobilya, beyaz eşya, elektronik eşya, kitap, gazete ve dergi gibi ürünlerde %10 KDV oranı uygulanacaktır. (Yukarıdaki listede sayılan mobilyalar)

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikYurt Dışında Yerleşik Kişilerin Türkiye’de Ortak Olduğu Şirketler Çalışan Ücretlerini Dolar (USD) Veya Dolara Endeksli Olarak Ödeyebilirmi?
    Sonraki İçerikYurtdışı reklam faturaları için uygulanacak KDV oranı nedir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz