Ana Sayfa Vergi İlgili Dönemde Kazancın Yetersizliği Nedeniyle İndirim Konusu Yapılamayan Ar-Ge İndirimi Tutarı Sonraki...

    İlgili Dönemde Kazancın Yetersizliği Nedeniyle İndirim Konusu Yapılamayan Ar-Ge İndirimi Tutarı Sonraki Hesap Dönemlerine Devredilebilir mi?

    1569
    0

    1- İLGİLİ DÖNEMDE KAZANCIN YETERSİZLİĞİ NEDENİYLE İNDİRİM KONUSU YAPILAMAYAN AR-GE İNDİRİMİ TUTARI SONRAKİ HESAP DÖNEMLERİNE DEVREDİLEBİLİR Mİ?
    İlgili dönemde kazancın yetersizliği nedeniyle indirim konusu yapılamayan Ar-Ge indirimi tutarı sonraki hesap dönemlerine devredilebilir.

    2- AR-GE VE YENİLİK FAALİYETLERİNE İLİŞKİN OLARAK SAĞLANAN DESTEK TUTARLARI VERGİYE TABİ KAZANCIN TESPİTİNDE GELİR OLARAK DİKKATE ALINACAK MIDIR?
    5746 sayılı Kanuna göre, Ar-Ge ve yenilik faaliyetlerine ilişkin olarak kamu kurum ve kuruluşları, kanunla kurulan vakıflar ile uluslararası fonlardan alınan destekler özel bir fon hesabında tutulur. Bu fonda yer alan tutarlar, Gelir Vergisi Kanunu ve Kurumlar Vergisi Kanununa göre vergiye tabi kazancın tespitinde gelir olarak dikkate alınmayacağı gibi, Ar-Ge indirimi tutarının tespitinde Ar-Ge harcaması olarak da dikkate alınmaz. 5520 sayılı Kanunda ise hibe(destek) kazanca dâhil edilir. Desteklerle karşılanan Ar-Ge harcamaları, Ar-Ge indiriminden yararlanır.

    Kaynak: Gelir Vergisi Kanunu

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerik2017 Yılı Yurtdışı Borçlanması Tutarları…
    Sonraki İçerik6113 Sayılı Kanun Kapsamında Olağanüstü Yedekler Hesabına Aktarılmış Olan Tutarların Geçmiş Yıl Zararlarına Mahsup İşlemi Nasıl Yapılır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz