Ana Sayfa Vergi İktisadi işletmesi olmayan dernek ve vakıfların vergi levhası olur mu?

    İktisadi işletmesi olmayan dernek ve vakıfların vergi levhası olur mu?

    1294
    0

    Kiliseye ait bir vakıf için, 2021 yılı itibarıyla Dernek ve Vakıflara ait kuruluşların vergi levhası olması gerektiği yönünde MASAK bölümünden tarafımıza bildirildi. Konu ile ilgili bilgi alabilir miyiz?

    Dernek ve vakfın Tüzel kişiliğinin vergi levhası olmaz. Dernek ve vakıfların iktisadi işletmeleri Kurumlar vergisi mükellefi oldukları için Vergi levhası oluşturulur. MASAK’ın verdiği bilgi yanlıştır .

    VUK 5/4. maddeyi inceleyiniz.

    “Gelir Vergisi mükellefleri (Kazancı basit usulde tespit edilenler dahil) ile SERMAYE ŞİRKETLERİ her yıl Mayıs ayının son gününe kadar vergi tarhına esas olan kazanç tutarları ile bunlara isabet eden vergi miktarlarını gösteren levhayı almak zorundadırlar. İlan ve levhalara ilişkin diğer hususlar Maliye Bakanlığınca belli edilir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikMali müşavirlik faaliyetleri için tek ortaklı limited şirket açılabilir, bu durumda verilen hizmet için fatura düzenlenir
    Sonraki İçerikFirmada sigortalı (4/1-a) olarak çalışan kişinin şirkete ortak olması halinde Bağkur’a geçmesi gerekir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz