ABD Hükümet Sorumluluk Ofisi’nden yapılan açıklamalara göre; 2007’den beri iklim değişikliği sebebiyle 35 Milyar dolar harcadı.
Bu sayının zaman içinde katlanarak artacağı ve bu yüzyılın sonlarına doğru yıllık 100 milyar doların bile üstüne çıkacağı tahmin ediliyor.
Üst düzey bir ABD gözlemcisine göre; 2050 yılına kadar ABD’nin iklim değişikliği sebebiyle zararı 35 milyar doların üstünde olacak.
Hükümet Sorumluluk Ofisi’nin yayınladığı raporda, geçtiğimiz aylarda ABD’de meydana gelen Harvey, Irma ve Maria kasırgalarının sebep olduğu zararın maliyetinin 350 milyar doları aştığını açıkladı.
Yayınlanan rapora göre, doğal afetlere müdahale ve yardım için 205 milyar dolar, mahsul ve sel sigortası için 90 milyar dolar, 28 milyar dolar federal devletin tesisleri ve alanlarının bakım ve onarım çalışmaları için, 34 milyar dolar ise yangın yönetimi için ayrılmıştır.
Raporda ‘nadir görülen doğal afetlerin iklim değişikliği nedeniyle daha da çok yaygınlaşacağı’ belirtilirken doğal afetlerin etkilerinin ve zararlarının daha da önemli bir sorun haline geleceği bildirildi.
Rapora göre, 2050 yılına gelindiğinde federal hükümete iklim değişikliğinin yıllık maliyeti yılda 12 milyar dolardan 35 milyar dolara çıkabilir ve maliyetin bu yüzyılın sonuna kadar 34 milyar dolardan 100 milyar dolara yükselecektir.
ABD Hükümet Sorumluluk Ofisi önlem alınmaz ise 2100 yılında iklim değişikliğinin nasıl etki edeceğini aşağıdaki haritada betimlemiştir. Haritaya göre, önlem alınmadığı takdirde ABD’nin genelinde temiz suyu kaynaklarına ulaşımda, tarımda, hem kentlerin hem de kırsal alanların durumdan olumsuz etkileneceği görülmektedir.Yetkililer, ABD ekonomisinin doğal afetlere karşı önlem alması gerektiğini, federal hükümetlerin bu konuyla ilgili önceden plan ve stratejiler oluşturmasını ve bu sorunun çözümü için yatırımlar yapılması gerektiğini ve doğal afetler için ayrı bir ödenek ayırmak gerektiğini belirtiyorlar.
Kaynak: Business Insider
Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.