Ana Sayfa Vergi İkinci el araç alış satışı yapan bir kişi ticari ve binek araç...

İkinci el araç alış satışı yapan bir kişi ticari ve binek araç satışı yaparken özel matrah uygulamasından faydalanabilir mi?

724
0

Araç alış satış işi ile iştigal etmekteyim. Vergi Mükellefi olmayandan hususi olarak kullanılan GIDER PUSULASI ile kamyonet aldım. Aynı ay içerisinde bir şirkete sattım. Bu aracıma fatura keserken  “7104 sayılı Kanun ile KDV Kanunu’nun 23. maddesine f bendi eklenmiştir. Kanun maddesinde “f) İkinci el motorlu kara taşıtı veya taşınmaz ticaretiyle iştigal eden mükelleflerce, katma değer vergisi mükellefi olmayanlardan (mükellef olanlardan istisna kapsamında yapılan alımlar dâhil) alınarak vasfında esaslı değişiklik yapılmaksızın satılan ikinci el motorlu kara taşıtı veya taşınmazların tesliminde matrah, alış bedeli düşüldükten sonra kalan tutardır.” Denilmiştir. ” maddesine göre OZEL MATRAH UYGULAMASINA GORE FATURA DUZENLEYEBİLİR MİYİM? Bu uygulamayı tüm İkinci el motorlu kara taşıtlar için geçerli midir?

İkinci el araç ticareti ve özel matrah uygulaması sadece binek oto için geçerli değildir.

TÜM ARAÇLAR için geçerlidir.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikKat malikleri kurulu toplamasında her kat maliki kaç oy kullanabilir?
Sonraki İçerikHangi hallerde marka hakkı sona erer?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz