Ana Sayfa Vergi İki ortaklı şirketin tek ortağa düşmesi halinde gerçek faydalanıcı bildirimi güncellenecek mi?

    İki ortaklı şirketin tek ortağa düşmesi halinde gerçek faydalanıcı bildirimi güncellenecek mi?

    230
    0

    Nisan ayında %50-%50 iki gerçek kişi ortaklı limited şirketimizde ortaklardan biri tüm hissesini diğer ortağa devretti ve ortaklığı sonlandı. Bu durum için nisan dönemine ait olarak gerçek faydalanıcı bildirimi bildirmemiz gerekiyor mu?

    1 ay içinde Gerçek faydalanıcı bildirimini vermeksiniz. (Pay % 100 olmuştur.)


    VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ

    (SIRA NO: 529)

    Bildirimin dönemi ve verilme zamanı

    MADDE 6 – (1) Bildirim yapma yükümlülüğü getirilen kurumlar vergisi mükellefleri, gerçek faydalanıcı bilgisini geçici vergi beyannameleri ve yıllık kurumlar vergisi beyannamesi ekinde bildirmek zorundadır.

    (2) Kurumlar vergisi mükellefleri dışında kalan diğer mükellefler ile diğer kişiler gerçek faydalanıcı bilgisini her yılın Ağustos ayı sonuna kadar Gelir İdaresi Başkanlığına bir form ile elektronik ortamda bildirmek zorundadır.

    (3) Birinci ve ikinci fıkrada belirtilenlerin yeni mükellefiyet tesis ettirmesi veya daha önce bildirime ekledikleri bilgilerde değişiklik olması halinde, yeni mükellefiyet tesisini veya bilgi değişikliğini, bunların gerçekleştiği tarihi takip eden bir ay içerisinde bildirmeleri gerekmektedir.

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikFiili hizmet süresi zammının emeklilik işlemlerine etkisi 
    Sonraki İçerikGelir vergisi mükellefleri 2023 askerlik borçlanması ödemesini gelir geçici vergi beyannamesinde indirim konusu yapabilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz