İki ortaklı Limited şirkette ortağın bir tanesine ulaşılamıyor. Diğer ortak şirket ortaklığından ayrılmak istiyor. Mahkeme yoluyla şirket ortaklığından çıkabilir mi?
Bu durumda mahkemeden ortaklıktan çıkma kararı ile birlikte çıkan ortağın paylarının diğer ortağa veya şirketin kendisine bedelsiz bırakılması şeklinde kararın alınması halinde sonuç alınabilir, aksi takdirde ortaklıktan çıkma kararı sonuç doğurucu olmayacaktır.
Diğer taraftan siz şirket müdürü iseniz, bunun içinde işlem yapılması gerekeceğini lütfen unutmayınız.
Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.
Merhaba,
%10 ortağı olduğum bir şirket var ancak ortada herhangi bi iş yeri vs yok aktif bir şirket değil vergi dairesini kapattık ancak diğer ortağa ulaşamadığımız için ticaret sicilden kapatamıyoruz. Kendim dava açarak ortaklıktan çıkmak istesem sonuç elde edebilir miyim? Yada nasıl yol izlerim?
Teşekkürler.
Merhaba,
%10 ortaklık oranı ile şirketin tasfiye işlemlerini yapamayacağınızdan asliye ticaret mahkemesinde dava açıp ilerlemeniz gerekiyor.