Ana Sayfa Duyurular İkametgah Değişikliği Nasıl Yapılır?

İkametgah Değişikliği Nasıl Yapılır?

E-Devlet’ten adres değişikliği nasıl yapılır?

546
0
İkametgah değişikliği, belirli dönemlerde hemen her vatandaşın ihtiyacı olan işlemlerden birisidir. Farklı bir şehir veya mahalleye taşınılması durumunda Bakanlığımızın Nüfus Müdürlüklerine bildirilmesi gereken ikametgah değişikliği, birkaç adımda kolayca tamamlanabiliyor. Peki, E-Devlet üzerinden ikametgah değişikliği nasıl yapılır? İşte, o konu hakkında merak edilen bazı bilgiler;
İkametgah adresleri değişmek zorunda kalan vatandaşların merakla araştırdığı E-Devlet’ten adres değişikliği bildirimi, e-imza, mobil imza ya da SMS doğrulaması ile gerçekleştiriliyor. Peki, E-Devlet’ten adres değişikliği nasıl yapılır? İşte, o konu hakkında adımlar:
  1. İlk olarak aşağıda verilen linki tıklayarak adres değişikliği sayfasına ulaşın.
    COVİD-19 Salgını ile mücadele kapsamında alınan tedbirler doğrultusunda salgın yayılımının en aza indirilmesi amacıyla nüfus müdürlükleri ve e-Devlet Kapısı üzerinden yapılan iller arasındaki adres bildiriminin tescil işlemleri 27.04.2020 tarihine kadar durdurulmuştur. Dolayısıyla bunu dikkate alarak işleminize başlayın.
  2. Ardından karşınıza gelen sayfadaki “Sadece kendim için adres bildiriminde bulunacağım.” Ve “Kendim ve aynı konutu paylaştığım aile fertleri için adres bildiriminde bulunacağım.” Seçeneklerinden size uygun olanını işaretleyip, taşınma tarihi bölümüne geçin.
  3. Tüm bilgilerin doldurulmasıyla birlikte sonraki sayfada adres bilgileri talep edilecek.
  4. Yerleşim yeri ve/veya diğer adres seçimi için, “Adres Bul” düğmesine tıklayınız. Adres seçim ekranı açılacaktır. Açılan ekrandan bildirimde bulunacağınız adresi seçiniz.
  5. Bu işlemi de tamamladıktan sonra bildirim yöntemi olarak mobil imza, elektronik imza ve SMS ile doğrulama seçeneklerinden birisini seçiniz. Mobil ve elektronik imza operatörler tarafından sağlandığı için SMS ile doğrulama daha erişilebilir bir yöntem olacaktır.
  6. Ardından ilerle tuşuna bastıktan sonra cep telefonuna gelen doğrulama kodunu sayfaya girip tescil işlemine geçiş yapabilirsiniz.
  7. E-devlet üzerinden yapılacak adres beyan işleminde süresi için yapılan beyanlar haricinde geç beyan yapılması halinde sistem üzerinden de görüleceği gibi 86 TL para cezası uygulanmaktadır. Bunu gören vatandaşların 7 gün içerisinde nüfus müdürlüğüne gelerek parayı peşin yatıracağını ibraz etmesi halinde bu ceza 65 TL’ye düşecektir. Adres beyan işlemi sırasında beyan yapılacak adres dolu gözüküyorsa e-devlet üzerinden işlem yapılamıyor. Bu sorunla karşılaşan vatandaşların nüfus müdürlüğüne gelerek işlemlerini yaptırması gerekmektedir.
  8. Nüfus müdürlüklerince yapılacak kimlik kartı, sürücü belgesi, pasaport ve diğer işlemlerde ise Alo 199 ya da www.nvi.gov.tr internet adresinden randevu alınması gerekiyor.

Kaynak: T.C. İçişleri Bakanlığı
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikGayrimenkul Yatırım Ortaklığı Nedir?
Sonraki İçerikCovid nedeniyle ücretsiz izne ayrılan personellerin hafta sonu biten raporlarında gün bildirimleri nasıl yapılır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz