Ana Sayfa Vergi İade Alınacak KDV, SGK Prim Borcuna Mahsup Edilebilir Mi?

    İade Alınacak KDV, SGK Prim Borcuna Mahsup Edilebilir Mi?

    KDV iade alacağının SGK prim borçlarına mahsup edilmesi mümkündür.

    152
    0

    Mahsuben KDV İadesine Konu Edilebilecek Borçlar

    Mükelleflerin mahsuben iadeye hak kazanması halinde; kendilerinin, ortaklık payı ile orantılı olmak üzere adi, kollektif ve adi komandit şirketlerde ortakların (komandit şirketlerde sadece komandite ortakların);

    • Vergi dairelerince takip edilen amme alacaklarına,

    • İthalde alınan vergilere,

    • SGK prim borçlarına,

    KDV iade alacağının mahsup edilmesi mümkündür.

    3065 sayılı Kanunun 36 ncı maddesinin ikinci fıkrasının T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığına verdiği yetkiye istinaden, KDV iade alacağı ÖTV Kanunundan doğan borçlara (ÖTV’ye tabi olan malların indirimli oran uygulanmak suretiyle tesliminden kaynaklanan KDV iade alacağının, bu mallara ilişkin ÖTV borçlarına mahsuben iadesi hariç) mahsup edilemez.

     


    Kaynak: GİB – – Vergi İade Alacaklarının Mahsubuna İlişkin Rehber – 2022
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikİş Akdini Haksız Fesheden Çalışan da İşverene İhbar Tazminatı Ödemek Zorundadır
    Sonraki İçerikAvukatlık Ücret Tarifesi Değişti. İşte 21 Eylül 2023 Tarihinden Geçerli Olacak Yeni Hizmet Bedelleri

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz