Ana Sayfa Vergi Hurda alüminyum faaliyeti olan işletmenin şahıstan makine alımında KDV ve Stopaj yükümlülüğü...

    Hurda alüminyum faaliyeti olan işletmenin şahıstan makine alımında KDV ve Stopaj yükümlülüğü var mıdır?

    385
    0

    Hurda alüminyum sektöründe faaliyet gösteren şirketimiz için vergi mükellefi olmayan bir şahıstan makine alımı yapacağız. KDV ve Stopaj yükümlülüğü var mıdır?

    KDV ve Stopaj yükümlülüğü yok. Gider pusulası yeterlidir.


    İnternetten satış yapan bir mükellef nihai tüketicilere sattığı ürünler alıcı tarafından iade edildi. İade gelen ürünlerle ilgili, iade eden nihai tüketici olduğu için gider pusulası düzenleyip KDV’li olarak iade gelen ürünü tekrardan stoklarımıza alarak indirilecek KDV olarak işleme alıp, iade işlemi ile ilgili düzenlenen gider pusulası için stopaj hesaplaması yapacak mıyız?

    Gider pusulasında GV stopajı yapılmaz. Mal bedeli ve KDV gösterilmesi yeterlidir.


    E- faturaya tabi bir mükellefim bayan kıyafeti satıyor. Müşterilerden gelen iadeler için gider pusulası mı kesmesi gerekir yoksa iade faturası kesmesi daha mı doğru olur?

    Vergi mükellefi olan alıcılar iade faturası düzenleyecektir.  Nihai tüketicilerin mal iadeleri için gider pusulası düzenlenir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikİşletme hesabı tutanlar yenileme fonu uygulamasından yararlanabilir mi?
    Sonraki İçerikGeçmişe dönük e-Fatura kesme cezası var mıdır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz