Ana Sayfa Şirketler Huawei’in Başarı Hikayesi

Huawei’in Başarı Hikayesi

2331
0

Dünya nüfusunun üçte birine ürün ve servisleri ile ulaşan, dünyanın önde gelen bilgi ve iletişim teknolojileri şirketi Huawei, Türkiye’nin yerinin oldukça stratejik olduğunu düşünmektedir. Türkiye, hem Çin ile bağlantıyı sağlayan İpek Yolu ağının bir parçası olması hem de Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgesi (MENA) ile Avrupa arasında bir köprü vazifesi görmesi itibarıyla oldukça önemli bir konumda yer almaktadır.

2002 yılında Ankara’da hizmete açtığı ofisi ile Türkiye’deki faaliyetlerine başlayan Huawei, daha sonra İstanbul, Ümraniye ve Maslak’ta iki ofis açmıştır. İnsan kaynağı ve coğrafi konumundan ileri gelen avantajlarını kullanarak 2009 yılından bu yana Orta Asya ve Kafkasya’daki 11 ülkenin yönetim merkezi olarak hizmet veren Huawei Türkiye ofisi, Türkiye’nin bilgi ve iletişim sektörü için geliştirdiği 2023 yılı vizyonunun en büyük destekçisidir. Huawei’in Türkiye’deki 800 çalışanı ve 60’tan fazla iş ortağıyla ulaştığı 4000 kişilik ekosistem, Türkiye’nin iletişim teknolojileri sektörü ve ekonomisinin gelişiminde itici güç rolü oynamaktadır. Huawei, 2014 yılının Ekim ayında “İlk 500 Bilişim Şirketi Araştırması” sonuçlarına göre “Telekomünikasyon Altyapı Donanımı” kategorisinde lider olmuştur.

Huawei 2011 yılından itibaren cihaz ve girişim operasyonlarıyla faaliyet alanlarını genişletmiştir. Şirket bugün operatörlere, girişimlere ve kullanıcılara servis ve ürün hizmeti sağlamakta, aynı zamanda Ar-Ge merkezi, eğitim merkezi ve üç ana iş birimiyle Türkiye için dijital çağ desteği sunmaktadır.

Huawei Türkiye Ar-Ge Merkezi

Huawei’nin entegre ürün geliştirme süreçleri kapsamında 16 adet Ar-Ge merkezi bulunmaktadır. Huawei Türkiye Ar-Ge merkezi ise 2015 yılının Şubat ayında faaliyetlerinin beşinci yılını kutlamıştır. 2009 yılında İstanbul’da hizmete açılan Avrupa’nın en büyük ikinci uluslararası Ar-Ge ve Yazılım Çözüm Merkezi’ne 80 milyon ABD dolarından fazla yatırım yapılmış olup burada üretilen yazılımlar Avrupa’dan Güney Amerika’ya kadar 30’ı aşkın ülkede kullanılmaktadır.

Huawei Akademi

2008 yılında kurulan Huawei Akademi bugüne kadar 11 ülkede, 3 farklı dilde eğitim programlarına imza atmıştır. Huawei Akademi, günden güne gelişen eğitim merkezi ve büyüyen ekibiyle Türkiye’nin yanı sıra Azerbaycan, Arnavutluk, Gürcistan, Beyaz Rusya ve diğer Orta Asya ülkelerine de eğitim desteği sunarak daha geniş coğrafyalara hitap etmeye başlamıştır.

Ürün Grupları

  • Telekomünikasyon Altyapısı Ürün Grubu

Dünyanın en büyük telekomünikasyon operatörlerinden 45’ine hizmet sunan Huawei, müşteri odaklı vizyonu ve özelleştirilmiş kapsamlı teklif paketiyle müşteri ihtiyaçlarına hızlı bir şekilde cevap vermektedir. Bu çözümler, ağ veri trafiğini desteklerken, operatörlerin şebekelerini geliştirip onları teknolojik bir bakış açısıyla en ideal hale getirmelerini sağlamakta, aynı zamanda daha hızlı bir işletimi, geniş ve sorunsuz uygulamaları da en düşük ağ ücretiyle sunmaktadır.

Huawei Türkiye, faaliyetlerine telekomünikasyon sektörüyle ilgili projelerle başlamıştır. Türkiye’deki lider sabit hat ve mobil operatörlerle telekom altyapısının oluşturulmasına yönelik çalışmalara devam eden Huawei, mobil altyapı ihalelerinde bütün mobil operatörler tarafından tercih edilmenin yanı sıra lider sabit hat operatörüyle de birçok ulusal iletişim ve geniş bant projesi gerçekleştirmiştir. Huawei Türkiye; Türk Telekom, Turkcell, Vodafone, Avea, Turkcell Superonline, TeliaSonera Eurasia, Alb Telecom, KKTC Telsim, Kuzey Kıbrıs Turkcell ve Eagle Mobile gibi Türkiye’nin ve bölgenin en büyük telekomünikasyon operatörlerine çeşitli hizmetler sunmaktadır. Türk Telekom’un erişim şebekesinin tek sağlayıcı olan Huawei Türkiye, aynı zamanda Turkcell altyapısının üçte birine hizmet sunmakta ve TeliaSonera’nın bölgedeki tüm müşterilerine hizmet vermesi sağlamaktadır.

  • Enterprise Yönetim Grubu

Huawei’nin Türkiye özelinde ön plana çıkan kurumsal ürünleri; switch, server, router ve video konferans çözümleri olup şirketin dünya çapında üretim ve satışını gerçekleştirdiği 35.000’e yakın ürün çeşidi bulunmaktadır. Huawei Türkiye, karşılıklı kazanma prensibine dayalı olarak 100’den fazla iş ortağı ile kurumsal servis sektöründe uzun soluklu başarılara imza atmayı hedeflemektedir.

  • Cihaz Yönetim Grubu

Dünya çapında 500’den fazla operatöre hizmet veren Huawei, son kullanıcı pazarına yönelik olarak tüketicinin mobil internet deneyimini geliştirmek amacıyla kullanıcı dostu telefonlar, mobil geniş bant cihazları ve ev cihazları sunmaktadır. Huawei, marka bilinirliğini Türkiye’nin lider takımlarından biri olan Galatasaray ile yaptığı sponsorluk anlaşması ile perçinlemiştir. Türkiye pazarında Vodafone ile satışa çıkan Huawei Ascend P6 ve P7 ürünlerine ek olarak 2014 yılı sonu itibarıyla G7 ürünü için tüm operatörlerle anlaşma sağlanarak yeni bir başarıya imza atılmıştır. Huawei, 2015 yılında ise Mate 7 ürünüyle pazarda önemli bir yer edinirken, yeni nesil giyilebilir teknoloji ürünleriyle de adından söz ettirmiştir.

Kaynak: http://www.invest.gov.tr/tr-TR/successstories/Pages/Huawei.aspx

Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Önceki İçerikVakfa Ait Taşınmazların Satışından Elde Edilen Gelir Nasıl Vergilendirilir?
Sonraki İçerikTürkiye’de Kimya

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz