Ana Sayfa SGK Hollanda’dan Ek Emekli Aylığı Alabilmenin Şartları Nelerdir?

    Hollanda’dan Ek Emekli Aylığı Alabilmenin Şartları Nelerdir?

    3893
    0

    1- HOLLANDA’DA İŞYERİ EMEKLİLİK (EK EMEKLİLİK) SİSTEMİ NEDİR?
    Hollanda’da genel yaşlılık sigortasına ek olarak işyeri emeklilik uygulaması bulunmakta olup, bu tamamen özel bir sistemdir. Ya işyerinin kendi emeklilik sandığı ya da işkolu emeklilik sandıkları vardır. Çalışılan dönemde aylıklardan özel emeklilik sandığı primi kesilmiş ise bu sandıkta çalışan kişi için emeklilik hakkı bulunmaktadır. Farklı işyerlerinde çalışıldıysa her bir işyerinin farklı emeklilik sandığı olabilir. Ya da bu sandıklardaki haklar tek sandıkta toplanmış olabilir.

    2- KAÇ YAŞINDA YAŞLILIK AYLIĞI BAĞLANMASI İÇİN BAŞVURUDA BULUNULMASI GEREKLİDİR?
    65 yaşınıza gelindiğinde bu özel emeklilik sandıklarına başvuruda bulunarak yaşlılık aylığı bağlanmasını istenmesi gerekmektedir.

    3- EMEKLİ OLMAK İSTEYENLERE TOPLU ÖDEME HANGİ ŞARTLARDA YAPILIR?
    Aylıkların yıllık brüt tutarı 420 avronun altında ise emekli olmak isteyen kişiye bir defaya mahsus toplu ödeme yapılmakta ve bu sandıkla ilişiği kesilmektedir.

    ***İster toplu ödeme ister aylık olarak ödeme yapılsın, kesinti yapılmadan brüt tutarın size ödenmesi gerekmektedir. Ödemede kesinti yapılmışsa, Türk Müşavirliklerine veya Ataşelikleri ile temasa geçilmesi gerekmektedir.

    Kaynak: Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikTürkiye Muhasebe Standartları – 41 Adet
    Sonraki İçerikZam Alamazsanız Kıdem Tazminatınızı Alıp İşten Çıkabilir misiniz?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz