Ana Sayfa Muhasebe Hizmet verildikten sonra kaç gün içinde fatura düzenlenmelidir?

Hizmet verildikten sonra kaç gün içinde fatura düzenlenmelidir?

1085
0

…2012 senesinden beri SERBEST MESLEK olarak ofis işetmekteyim. Bilindiği üzere serbest meslek’te TAHSİL ESASI geçerli olduğundan, ödemelerimi aldığımda serbest meslek makbuzu kesmekteyim.
Fakat yakında Limited şirkete dönüşmeyi düşünüyorum. Bu durumda tahsil edemediğim ücretlerin faturasını 7 gün içinde kesmek zorunda mıyım? Yoksa yine tahsil ettiğimde kesmemde bir sakınca var mıdır? Kesmem gerekiyorsa şayet, bu durumda tahsil edemediğim ücretlerin vergisini ödemek zorunda kalıyorum…

Bilindiği üzere ticari kazanç da vergiyi doğuran olay Tahakkuk ile oluşur. VUK 231/5. maddeye göre Hizmet faturası 7 gün içinde düzenlenecektir.( 7 gün hesabında mesleki sözleşmede belirtilen tahsilat ile ilgili süre dikkate alınır.)

 


 

Kaynak:ISMMMO
Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebe News veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

 


 

BENZER İÇERİKLER

Smmm sözleşmesinde başlangıç tarihi neye göre belirlenir?

 

YMM sınav hakkı kazanabilmek için Smmm süresi nasıl hesaplanır?

 

Ayrıldığım SMMM şirketinin benimle çalışmak isteyen müşterisi ile sözleşme yapabilir miyim?

 

Vefat eden SMMM’nin şirketinin faaliyetine ailesi devam edebilir mi?

 

SMMM asgari ücret tarifesi üzerinden indirim yapılabilir mi?

 

Bağımlı çalışan SMMM’lerin YMM sınav hakkının hesabı neye göre yapılacaktır?

 

SMMM’ler başka bir şirketin Tasfiye Memuru olabilir mi?

 

Önceki İçerikYol harcamalarına katılım payını gider olarak yazabilir miyiz?
Sonraki İçerikDefter Tasdik Zamanları – Vergi Usul Kanununa göre

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz