Ana Sayfa Muhasebe Haziran ayından önce KÇÖ başvurusu yapan bir firma Ekim ayında tekrar kısa...

    Haziran ayından önce KÇÖ başvurusu yapan bir firma Ekim ayında tekrar kısa çalışma ödeneğine başvuru yapabilir mi?

    567
    0

    Kısa çalışma ödeneğinden 2020/4 ve 5.aylarda faydalandık. 31.05.2020 Kçö sonlandırıp 01.06.2020 işbaşı yaptık. 2020/Ekim dönemi için Kçö faydalanan aynı işçiler için Kçö Oran Exceli doldurup tekrar faydalanma imkânımız var mı?

    30.06.2020 öncesi başvurusu olan çalışanlarınız için yararlanabilirsiniz.

    Kısa çalışma ödeneği alan bir personel işçi çıkarma yasağı bittikten sonra işten çıkarılırsa işsizlik maaşı alabilir mi?

    İşçinin kısa çalışma ödeneği almadan daha önce işsizlik maaşı almış olması kısa çalışma ödeneği almasına engel teşkil etmeyeceği gibi, aynı şekilde işçinin kısa çalışma ödeneği almış olması da daha sonra o işçinin işsizlik maaşı almasına engel teşkil etmez.

    İşçinin gerek kısa çalışma ödeneği alması gerekse işsizlik maaşı alması için aranan şartların varlığı yeterlidir. Hatta işçi kısa çalışma ödeneğinden yararlandıktan sonra işsiz kalmışsa yani işten çıkmış veya çıkarılması ve işten çıktığı çıkarıldığı tarih itibariyle işsizlik maaşı alma şartlarını taşımıyorsa (son 3 yıl içinde 600 prim günü ve son 120 gün hizmet akdinin kesintisiz devam etmiş olması şartı, işten çıkış kodunun işsizlik maaşı almaya uygun olması şartından herhangi biri veya birkaçını taşımıyorsa), bu işçiye kalan süre kadar işsizlik maaşı ödenir.

    Örneğin kısa çalışma başladığında işçinin son 3 yıl içinde 600 prim günü var idiyse bu işçi şartları taşıması halinde 180 gün yani 6 ay işsizlik maaşı alabileceğinden, eğer bu işçi 3 ay kısa çalışma ödeneği almış ve daha sonra işsiz kalmışsa kendisine kalan 3 ay için işsizlik maaşı ödenir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikProtesto edilen senet adedi Eylül 2020’de geçen senenin aynı ayına göre %47 azaldı
    Sonraki İçerikSMMM ve YMM’lerin Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz