Ana Sayfa Çalışma Hayatı Haziran ayında kısa çalışma ve nakdi ücret desteği alan bir personelin eksik...

Haziran ayında kısa çalışma ve nakdi ücret desteği alan bir personelin eksik gün bildirim kodu ne olmalıdır?

Haziran ayında kısa çalışma ve nakdi ücret desteği alan bir personelin eksik gün bildirim kodu ne olmalıdır?

695
0

Kısa çalışma başvurusu 01.04.20-30.06.20 dönem için onaylanan iş yerinde 7 işçi 16.06.20 tarihine kadar kısa çalışma ödeneği aldı.17.06.20 tarihinde iş yeri faaliyet geçtiği için kısa çalışma sonlandırıldı. İş yeri şu an faaliyette olup, yeterli iş olmadığı için 1 ay uzatılan kısa çalışma ödeneğinden bir işçisi için 01.07.20 tarihinden itibaren kısa çalışma başvurusu yapmak istiyor. Başvuru yapılabilir mi? Ayrıca kısa çalışma ödeneği almış olan bu işçi için işveren kısa çalışma değil de nakdi ücret desteği başvurusu yapabilir mi?

Haziran ayında kısa çalışma ödeneği sonlanan işçilerin bakiye günlerinde fiili çalışma var ise 4a sigortalı bildirilmesi, çalışmayan işçilerin NÜD başvurusunun yapılması ve kod 29 ile eksik günlerinin bildirilmesi mümkündür.

Tekrar 01.07.2020 deki kçö uzamasından yararlanmak isteyen işverenlerin ise; https://www.ismmmo.org.tr/dosya/1754/Mevzuat-Dosya/07072020-kisa-calisma-odenegi-suresinin-uzamasina-iliskin-yapilmasi-gereken-islemler.pdf yolu izleyerek işlem yapmaları gerekmektedir.

Firmamızın kısa çalışma ödeneği 14 Haziran’da bitiyor. Kısa çalışma ödeneği için temmuz döneminde uzatma talebinde bulunduk. Haziran ayında kalan günler için, normal başvuru süresi dışında (3 temmuzdan sonra) Ücretsiz izin desteğine başvurduk. Yani ücretsiz izin desteği verilirse ağustos ayında, haziran ve temmuz dönemi için birlikte ödenecek. Haziran Eksik gün kodumuz yine 29 mu olmalıdır?

Evet eksik gün kodunuz 29 olmalıdır. Temmuz ayı için ise 28 olmalıdır. (Sadece NÜD var ise)


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikİthalatta Haksız Rekabetin Önlenmesine İlişkin Tebliğ (Tebliğ No: 2016/4)’de Değişiklik Yapıldı 22.07.2020
Sonraki İçerikRiskli Yapı Tespitine ilişkin düzenlenecek ücretsiz raporun vergi mevzuatı karşısındaki durumu

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz