Ana Sayfa Vergi Haczedilen Gayrimenkullerin Teferruğ İşlemi Nasıl Yapılır?

    Haczedilen Gayrimenkullerin Teferruğ İşlemi Nasıl Yapılır?

    1791
    0

    AMME ALAĞINA KARŞILIK HACZEDİLEN GAYRİMENKULLERİN TEFERRUĞ İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

    İkinci artırma tarihinden başlayarak 1 yıl içinde gayrimenkul en az bir kere daha satışa çıkarıldığı halde satılmasına imkan bulunmadığı takdirde gayrimenkul alacaklı amme idaresinin talebi üzerine ve satış komisyonu kararıyla amme idaresince teferruğ edilebilir. Teferruğ bedeli, gayrimenkulün biçilen rayiç değerinin %50’sidir.

    1- Teferruğ muamelesinin ikmalini müteakip, takip ve teferruğ masrafları düşüldükten sonra artan bedel borca mahsup edilir.
    2- Teferruğ edilen gayrimenkul teferruğ kararı tarihinden itibaren 1 yıl müddetle satışa çıkarılamaz.
    3-
    Borçlu satış komisyonunun teferruğ kararı tarihinden başlayarak 1 yıl içinde amme alacağını, gecikme zamları ile birlikte ödediği takdirde gayrimenkul kendisine geri verilir. Ferağ masrafı borçluya aittir.
    4-
    Teferruğ kararı verilmeden evvel biçilen rayiç bedelin %75’i veya fazlasıyla hariçten talip çıkarsa alacaklı amme idaresi teferruğdan vazgeçer.

    Teferruğ: Satın alınan bir taşınmazın tapuda devir işleminin yapılmasıdır.

    Kaynak: 6183 Sayılı Kanun

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikTeslim Alınamayan Gayrimenkul İçin Yapılan Ödemeler Gider Kaydedilebilir mi?
    Sonraki İçerik2017 Ağustos Ayında 2017 Temmuz Ayına Göre Ekonomik Güven Endeksi %2,5 Arttı!!!

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz