Ana Sayfa Vergi Gümrükte devri yapılan ürünler için B formları hangi tarih baz alınarak bildirilir?

    Gümrükte devri yapılan ürünler için B formları hangi tarih baz alınarak bildirilir?

    Ba Bs bildirimlerine ilişkin açıklamalar

    465
    0

    Yurt dışından alınan bir ticari mal ilk önce antrepoya çekiliyor. Daha sonra yurt içi firmaya devir yapılıyor. Devir fatura dolar olarak kesiliyor ve o günkü  TCMB döviz alış kuru dikkate alınarak düzenleniyor. Daha sonra alıcı firma adına gümrük beyannamesi düzenleniyor. Haliyle bizim fatura kestiğimiz tarih değil ileri bir tarih oluyor. Böyle bir işlemlerde faturayı ve ba bs kayıtlara alırken hangi tarih ve hangi tutar dikkate almamız lazım gerekiyor?

    Ba formuna giriş tarihi. Bs formuna satış tarihine göre yazılır. 

    Özelgeleri GİB web sitesinden arayınız. 

    B formları için VUK 350-362-381 ve 396 seri Nolu Gn Tb.İnceleyiniz.

    Şubat ayının 7’sinde nev’i değiştirerek limited şirketten anonim şirkete döndük. Şubat ayına ait Ba-Bs formlarımızı limited şirket adına mı anonim şirket adına mı vermeliyiz?

    396 Sıra No.lu VUK Genel Tebliğinin (2.2.5.) numaralı bölümüne göre Şubat dönemi için, devrin gerçekleştiği tarihe kadar olan Ba-Bs bildirim formlarının limited şirket adına, devrin gerçekleştiği tarihten ay sonuna kadar olan Ba-Bs bildirim formlarının ise anonim şirket adına, takip eden ayın sonuna kadar verilmesi gerekmektedir.

    Yabancı bir şahsa Türkiye’de mal sattık. Vergi kimlik numarası bulunmamaktadır. Bu satışı nasıl bildireceğiz?

    Şahsın yabancı uyruklu olması nedeniyle, T.C kimlik numarası ve vergi kimlik numarası alanları boş bırakılarak ad-soyad/unvan bilgileri yazılıp, ülkesi alanına Türkiye seçilerek bildirilmesi gerekmektedir.

    Türkiye’de merkezi ve serbest bölgede şubesi olan bir mükellefin hem merkezinden hem de serbest bölgede bulunan şubesinden mal aldık. Bu mal alımını Ba formunda ne şekilde bildireceğiz?

    Türkiye’de bulunan merkezden yapılan alımların, Türkiye’nin kodu seçilerek bir satıra yazılması, ayrı bir satıra da serbest bölgenin kodu seçilerek serbest bölgedeki şubeden yapılan alımların yazılması gerekmektedir. Alış yapılan mükellefin vergi kimlik numarası ve unvan bilgileri her iki satıra da yazılmalıdır.


    Kaynak: ismmmo
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikTasdik edilmeyen defterler için ne yapılır?
    Sonraki İçerikEşinden 4a emekli maaşı alan birisi babasından 4b emekli maaşı alabilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz