Ana Sayfa Duyurular Gümrükte bekleme sürelerine ilişkin uzatım talepleri mücbir sebep olarak değerlendirilecek

Gümrükte bekleme sürelerine ilişkin uzatım talepleri mücbir sebep olarak değerlendirilecek

666
0

Gümrük İşlemlerinde Süre Aşımlarına İlişkin Duyuru

Yaşanmakta olan süreçte firmaların gümrük mevzuatında yer alan bazı süre yükümlüklerine uyamamaları nedeniyle karşılaşabilecekleri sorunları ortadan kaldırmaya yönelik olarak Ticaret Bakanlığı tarafından gerekli önlemler alınmaktadır. Bu kapsamda,

1.      Geçici ithalat rejimi, gümrük kontrolü altında işleme rejimi, hariçte işleme rejimi veya geçici ihracat kapsamında gümrük idaresince verilen izin süresi dolan veya dolacak eşya için, izin süre sonu, yükümlü tarafından herhangi bir başvuruda bulunmasına gerek olmaksızın 30.06.2020 tarihi olarak belirlenmiştir. Böylece, sürelere uyulamamasından kaynaklı yaptırımlara maruz kalınması söz konusu olmayacaktır.

2.      Gümrük idaresine sunulan eşyanın gümrükçe onaylanmış bir işlem ve kullanıma tabi tutuluncaya kadarki bekleme sürelerine ilişkin uzatım taleplerinin mücbir sebep olarak değerlendirilebileceğine yönelik talimat verilmiştir. Bu sayede, söz konusu eşyanın tasfiyelik hale gelmesi engellenerek ticaret erbabına kolaylık sağlanmıştır.

3.      Yükümlülerin mağduriyetlerine sebebiyet verilmemesini teminen tüm transit süre sınırı aşımlarında para cezası uygulanmaması sağlanmıştır.


Kaynak: T.C. Ticaret Bakanlığı Duyurusu 26.03.2020
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikBedelsiz ithalat yoluyla getirilen aracın satışı veya devri için bir süre şartı var mıdır?
Sonraki İçerikKurumlar vergisi mükellefleri trafik cezalarını geçici vergi beyannamesinin hangi satırında göstermelidir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz