Ana Sayfa Mevzuat Gümrük müşavirliği firmasında çalışanlarda gümrük müşavirliği belgesi alırsa 4a sigortalı olarak çalışmaya...

Gümrük müşavirliği firmasında çalışanlarda gümrük müşavirliği belgesi alırsa 4a sigortalı olarak çalışmaya devam edebilirler mi?

Gümrük müşavirliği yapan şahıs firmasının yanında çalışanlarda gümrük müşavirliği belgesi almış. Bu şahıs firmasında hala sigortalı çalışabilirler mii? Sgk brüt ücret ile ilgili asgari istenen bir ücret var mıdır?

534
0

Gümrük müşavirliği yapan şahıs firmasının yanında çalışanlarda gümrük müşavirliği belgesi almış.

Bu şahıs firmasında hala sigortalı çalışabilirler mii?

Sgk brüt ücret ile ilgili asgari istenen bir ücret var mıdır?

Bu şahıs gümrük müşavirliği belgesi almış olan bu kişiler gümrük müşavirliği işi ile iştigal edecek olurlarsa; 0.12.2015 tarihli ve 29578 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Gümrük Müşavirliği ve Yetkilendirilmiş Gümrük Müşavirliği Asgari Ücret Tarifesine İlişkin Tebliğin 5 inci maddesinin birinci fıkrasının (c) bendinin (3) numaralı alt bendi ve (ç) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiş, aynı fıkraya aşağıdaki (m) bendi eklenmiştir.

Bir önceki takvim yılında, bir firma tarafından tescil ettirilen ihracat beyanname sayısının 1000’i aşmış olması halinde, Asgari Ücret Tarifesinde %25 oranında; 2.500’ü aşmış olması halinde %35 oranında indirim takip eden takvim yılının başından itibaren uygulanabilir. Belirtilen beyanname sayılarına yıl içerisinde ulaşılması halinde, ulaşıldığı tarih itibariyle aynı indirim oranları uygulanabilir.”

“ç) Ek-1’deki tabloda yer alan İTH-13 hizmet kodu kapsamında toplam müşavirlik ücretinin 4.000 TL’yi aşması halinde, aşan kısma ait tutar tarafların anlaşmasıyla belirlenir.” “

m) Ek-1’deki tabloda yer alan ANT-1 hizmet kodu kapsamında Gümrüksüz Satış Mağazalarına eşya tesliminde 7200 kodlu beyannameler için Asgari Ücret Tarifesi %50 oranında indirimli olarak uygulanır.”

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


 

Önceki İçerikTicaret odası tarafından sermayesi 5.000 TL altında kalan tasfiyeye sokulmuş şirket için nasıl bir yol izlemeliyiz?
Sonraki İçerikİthalatta haksız rekabetin önlenmesine ilişkin tebliğ – 28.8.2019

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz