Ana Sayfa Mevzuat Gümrük antreposu ne demektir?

Gümrük antreposu ne demektir?

603
0

İthal etmek istediğiniz eşya Türkiye’ye geldiğinde bazı durumlarda ithalat işlemlerini derhal tamamlamak istemeyebilirsiniz.

Örneğin:

  • İthal edeceğiniz eşyanın gümrük vergilerini ödemeyi eşyanızı serbest dolaşıma alıncaya kadar ertelemek isteyebilirsiniz.
    •  Eşyanızın ithal edilmesi için almanız gereken bir izin belgesine ait işlemleri tamamlamak için zamana ihtiyacınız olabilir.
    •  Eşyanın ithalat işlemlerini tamamlamadan önce hatalı veya kusurlu olduğunu fark edebilir ve “mahrece iade” adı verilen iade etme işlemini yapmak için fırsatınızın olmasını isteyebilirsiniz.
    •  İthal edeceğiniz eşyayı pazarlama aşamasına kadar depolama, paketleme ve etiketleme gibi işlemlere tabi tutmak istiyor olabilirsiniz.
    Böyle durumlarda eşyanızı gümrük antreposuna koyabilirsiniz. Gümrük antreposu, gümrük gözetimi altında bulunan eşyanın konulduğu belirli şartları taşıyan açık veya kapalı yerlerdir.
    Gümrük antreposu işletmesine izin verilen kişiye “antrepo işleticisi”; antrepoya konulacak eşya için gümrük beyanında bulunan kişiye veya bu kişinin hak ve yükümlülüklerini devrettiği kişiye “kullanıcı” denir.

Kaynak: T.C. Ticaret Bakanlığı
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikKısa Çalışma Ödeneği Alanlar için Yeni Eksik Gün Kodu Oluşturuldu. 07.04.2020
Sonraki İçerikMücbir Sebep Halinde Olduğu Kabul Edilen Mükellefler ile İlgili Uygulama İç Genelgesi Yayımlandı 07.04.2020

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz