Ana Sayfa Vergi Gümrük acentelerinin düzenlemiş olduğu konşimentolarda damga vergisi tutarı ne olacaktır?

    Gümrük acentelerinin düzenlemiş olduğu konşimentolarda damga vergisi tutarı ne olacaktır?

    2024 Yılında Konşimento damga vergisi tutarı 94,60 TL'dir.

    1
    0

    Gümrük müşavirliği anonim şirketi, düzenlenmiş olan gümrük beyannamelerinden doğan konşimentolar için damga vergisi beyannamesinde bildirimde bulunmak zorunda mıdır?

    DAMGA VERGİSİ ORAN VE TUTARLARI 2024

    30 Aralık 2023 Tarihli ve 32415 Sayılı Resmî Gazete (2. Mükerrer) yayımlanan 68 Seri No.lu Damga Vergisi Kanunu Genel Tebliği ile 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren uygulanacak damga vergisi tutarları yeniden belirlenmiştir.

    Diğer taraftan, anılan Damga Vergisi Kanunu’nun 14 üncü maddesinin birinci fıkrasında yer alan her bir kağıttan alınacak damga vergisine ilişkin üst sınır yeniden değerleme oranında artırılmış ve 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren 17.006.516,30 Türk Lirası olmuştur.

    Damga Vergisine Tabi Kağıtlar (2024 YILI)  
    I. Akitlerle ilgili kağıtlar

    B. Belli parayı ihtiva etmeyen kağıtlar:

    III. Ticari işlemlerde kullanılan kağıtlar  
    1. Ticari ve mütedavil senetler:

    b) Konşimentolar (94,60 TL)

     


    Kaynak: Resmi Gazete, İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerik15.07.2023 Tarihinden önce aktifte bulunan gayrimenkullerin satışında kurumlar vergisi istisnası %25 olarak uygulanacaktır
    Sonraki İçerikKKTC’deki otel faturaları Ba bildirimi ile beyan edilecek mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz