Ana Sayfa Dijital Yaşam Google E-Tablolar’ da otomatik çeviri Nasıl Yapılır?

Google E-Tablolar’ da otomatik çeviri Nasıl Yapılır?

7536
0

Google

E-Tablolar uygulaması ile de aynı Microsoft Excel’de olduğu gibi elektronik tablolar oluşturabilmenizi ve yine başkalarıyla bu tablolar üzerinde ortak çalışmalar yapabilme olanağı sunmaktadır.

Google online dökümanlar olarak geliştirdiği uygulamalarına yeni özellikler eklemeye devam ediyor.

Google tarafından özel olarak geliştirilen Google e-tablolar artık çok daha kullanışlı. Konu ile ilgili paylaşılan son bilgilerde otomatik çeviri özelliğinin komut olarak desteklendiği ve kullanıcıların artık tablolarda yer verdiği metinleri bu komutlar sayesinde otomatik olarak çeviri yapabileceği ifade edildi.

Google E-Tablolar otomatik çeviri sistemi nasıl çalışıyor?

Paylaşılan bu bilgiler ile birlikte Google e-tablolar uygulamasının çok daha etkin bir hale geldiği görülürken aynı zamanda mevcut özellikler için detaylı paylaşımlar da yapılmış durumda. Dokümanlar sayfasında kullanıcıların sütunları kullanarak basit bir Excel formülü yazması ile aktif hale gelen bu çeviri istenilen sütün ve satırlardaki verilerin istenilen sütün ve satırlardaki alanlara çeviri yapılarak yazılmasını sağlıyor. Nasıl çalıştığını anlamak için aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz.

Mevcut özellik Google Translate servisi üzerinden hizmet verdiği için Google Translate’te yer alan tüm diller arasında kolay bir şekilde çeviri yapılabiliyor. Bu açıdan kullanıcıların ek bir işlem yapmasına gerek kalmadan mevcut çeviri özelliğini komut kullanarak uygulayabilmesi mümkün. Pek çok farklı çalışmaya imkan sağlayacak durumda olan çeviri desteği, kuşkusuz Google tablolar için yeni bir dönemin habercisi. Kullanıcıların bu yeni özelliği kullanabilmesi adına formül kısmında kullanması gereken formül ise şöyle:,

=GOOGLETRANSLATE(Text;”Kaynak Dil”;”Hedef Dil”)

  • metin – Çevrilecek metin.
    • metin değeri, tırnak işaretleri arasında verilmeli veya ilgili metni içeren bir hücreye başvuru olmalıdır.
  • kaynak_dil – [ İSTEĞE BAĞLI – varsayılan olarak "auto" ] – Kaynak dilin iki harfli dil kodu; ör. İngilizce için “en” veya Türkçe için “tr”; ayrıca dilin otomatik olarak algılanması için “auto” kullanılır.
    • kaynak_dil atlanırsa hedef_dil de atlanmalıdır.
  • hedef_dil – [ İSTEĞE BAĞLI – varsayılan olarak sistem dili ] – Hedef dilin iki harfli dil kodu; ör. İngilizce için “en” veya Türkçe için “tr”.

GOOGLETRANSLATE("Hello World","en","tr")

GOOGLETRANSLATE(A2;B2;C2)

GOOGLETRANSLATE(A2)

Burada önemli detay, her dil için Google tarafından kullanılan kısaltmaların bilinmesi. Bazı diller için kısaltmalar ise şöyle;

Google tarafından resmi olarak Android platformunda Google Dokümanlar ve Google E-Tablolar, iOS platformunda da Google Docs ve Google Sheets adlarıyla yayınlanan uygulamaları yukarıdaki bağlantılara tıklayarak mobil cihazlarınıza indirebilirsiniz.

 

 


Kaynak: google blog
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


 

Önceki İçerikYerleşim yeri nakli ne demektir?
Sonraki İçerikKimler bedelsiz ithalat kapsamında yurda araç getiremez?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz