Ana Sayfa Çalışma Hayatı Girişimcilerin Filmlerden Öğrendiği 5 Ders

    Girişimcilerin Filmlerden Öğrendiği 5 Ders

    1275
    0

    1. Kahraman ol.

    Grant Cardone onu en çok etkileyen filmin Amageddon olduğunu söylüyor.

    “Kahraman olmak istiyorsanız, zor şeyleri yapmanız gerekiyor. Bir kahraman olmak için ölmeniz gerekmez; gelirinizi artırmak için ne gerekiyorsa yapmak ve ailenize daha iyi bir hayat sağlamak da kahramanlıktır.”

    2. Akıl hocası bulun.

    Tai Lopez’i en çok etkileyen film “Karate Kid”miş.

    “Akıl hocası onu sıra dışı yöntemlerle test ediyor. Bence hepimizin hayatında bir Bay Miyagi’ye ihtiyacı var. Ne de olsa hayat dersleri beklenmeyen kaynaklardan gelebilir, bir tamirciden de.”

    3. Ailenizle vakit geçirin.

    Com Mirza, Don Corleone’den etkilendiğini söylüyor. “Hayatım boyunca filmleri sevdim ve çoğu hayatıma şekil verdi, zihnimi ve karar verme sürecimi bile etkilediler. Ancak, “The Godfather” serisi hayatıma gerçekten değer ekledi, özellikle de Don Corleone’nin şu sözü: ‘Ailesiyle zaman geçirmeyen bir adam gerçek bir adam değildir.’ Şirketlerimi yönetip dünyayı kurtarmaya çalışsam da, bu replik bana ailemle daha fazla zaman geçirmeyi öğretti.”

    4. Sadakate yatırım yapın.

    Joe Kakaty en çok Tombstone filmindeki replikten etkilenmiş. “Sadakatten anlamayan 100 arkadaş yerine Doc Holliday kadar sadık tek bir arkadaşım olmasını tercih ederim.”

    “En iyi ilişkiler, hem işte hem evde, en önemli karakter özelliğini gerektirir: sadakat. Önemli ilşkilerde nicelik değil nitelik önemlidir.”

    5. Yürekli ve dayanıklı olun.

    Nafisé Nina Hodjat “Erin Brockovich” filminin düşünce şeklini çok önemli ölçüde değiştirdiğini söylüyor. Yürekli ve dayanıklı bir kadın kendisinden daha zeki, daha eğitimli ve toplum için “daha değerli” olduğu düşünülen bireylerle dolu bir şirkete meydan okuyup kazanıyor. Brockovich ve rakipleri arasındaki asıl farkın eğitimle alakası yok. Onun adalet tutkusu önündeki tüm engelleri aşmasını sağladı. Ne zaman bir olay beni yorsa kazanmanın ancak sebat etmek ve yürekli davranmakla olacağını hatırlıyorum.”

    Kaynak: https://www.entrepreneur.com/article/304006

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikVergide Ek Süre Şartları…
    Sonraki İçerikYavru Şirketin Ana Şirketin Paylarını İktisap Etmesi

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz