Ana Sayfa Vergi Gider pusulası kullanılması zorunlu mu?

    Gider pusulası kullanılması zorunlu mu?

    1
    0

    Gider pusulası kullanılması zorunlu mu?

    e-fatura, arşiv fatura ve e-defter kullanan mükellefler e-gider pusulası kullanmak zorunda değildir.

    Eğer Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından gider pusulası kullanmak zorunluluğunu getirilen işletmelerden değilseniz e-fatura ve e-deftere tabi olunması tek başına e-gider pusulası zorunluluğu getirmez.

    Gider pusulası ile ilgili açıklamalar 509 numaralı VUK Tebliği’nin ilgili bölümde aşağıdaki şekilde geçmektedir.

    Bu nedenle işletmeler zorunluluk kapsamında veya isteğe bağlı olarak e-fatura ve e-defter kullanıyor olsalar bile e-Gider pusulasını kağıt ortamında kurulabilirler.

    Ayrıca gider pusulasında bulunması gereken bilgilerin gider pusulası konusunu oluşturan ödemeye ilişkin banka dekontunda olması halinde kağıt veya elektronik ortamda gider pusulası düzenlemeye gerek yoktur.

     

     

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikKDV iadesi alınması zorunlu mu?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz