Ana Sayfa Muhasebe Geriye dönük dövizli cari hesap bakiyeleri için kur faturası kesilebilir mi?

Geriye dönük dövizli cari hesap bakiyeleri için kur faturası kesilebilir mi?

789
0

2016 yılından 2018 yılı haziran ayına kadar x firmasından usd tutarı belirtilerek tarafımıza mal alım faturası kesiliyordu. Bizde karşılığında hem usd ile hem de TL ile ödememizi yapıyorduk. Ancak x firması bugüne kadar bize hiç değerleme faturası kesmedi. Uygulanış olarak işlem günü kur hep baz alındı. Cari Türk Lirası  olarak takip edildi.
Şu an TL de 1000 TL civarı bir alacakları var. Ancak firma şimdi geçmişe dönük değerleme yapmak ve bizden yüksek tutarlarda tahsilat yapmak istiyor.
Bu ne kadar mümkün, geçmişe dönük değerleme faturası kesilebilir mi? Keserse nasıl bir yol izlemeliyiz?

Değerlemeler dönem sonu itibari ile yapılır. 31/12/2018 tarihinde değerleme yapılıp o tarih de fatura düzenlemesi gerekir.

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Kur Farkı faturasında KDV hesaplanacak mı?

 

 

Dövizli işlemlerde kur farkı faturasında kdv var mı?

 

 

Kur farkı faturaları teslim edilen ürünün KDV oranına göre mi hesaplanacaktır?

 

 

Önceki İçerikŞirket ihtiyaçları için kullanılan kredinin faiz giderlerini nasıl gider yazabilirim?
Sonraki İçerikNakdi sermaye artışından kaynaklanan indirim hakkımın kullanmadığım kısmını hangi dönem geçici vergide indirim yapabilirim?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz