Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk, 9. Sağlık Zirvesi’ne Katıldı
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 26.586 sözleşmeli eczanede aylık 30 milyonun üzerinde reçeteye işlem yapıldığını bildirdi.
Video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen 9. Sağlık Zirvesi’nde konuşan Bakan Selçuk, sosyal hizmetlerin önemine değinerek, kadın konukevlerinde, çocuk evlerinde, engelli bakım ve rehabilitasyon merkezlerinde, huzurevlerinde kalanlar için önemli tedbirler aldıklarını ifade etti.
Bakan Selçuk, 3,5 milyon çalışanın kısa çalışma ödeneğinin hesaplara yatırıldığını belirtti.
Genel Sağlık Reformu’nun yerinde ve doğru bir adım olduğunun bir kez daha anlaşıldığını dile getiren Selçuk, şunları kaydetti: “Özel sağlık hizmetleri ve kamu sağlık hizmetleri anlamında Türkiye’yi diğer ülkelerle kıyasladığımızda, altyapıyla, hekimlerimizin mesleği yeterliliğiyle çok daha iyi bir durumdayız. Sağlık sistemimizin ne kadar güçlü olduğunu Kovid-19 salgını bize bir kez daha gösterdi.
Sosyal Güvenlik Reformu’nun bizim için en önemli olan daha çok vatandaşımıza ulaşabilmek oldu. SGK’nın aktüeryal sistemlerinin doğru yönetimini fazlasıyla önemsiyoruz.”
Bakan Selçuk, geri ödeme listesinde yer alan ilaçların ödemelerine ilişkin, “Ödemeler SGK harcama kaleminde emekli maaş ödemelerinden sonra ikinci sırada yer alıyor” dedi.
Geri Ödeme Listemizde 8.748 İlaç Bulunuyor
SGK ile Türk Eczacılar Birliği arasında ilaç alım protokolünün imzalandığını anımsatan Selçuk, vatandaşların 4 sene boyunca kesintisiz şekilde ilaç almalarına imkan sağlandığını kaydetti. Bu kapsamda geri ödemedeki ilaç sayılarına ilişkin bilgileri de paylaşan Bakan Selçuk, 2000’li yıllarda geri ödemedeki ilaç sayısı 4 bini bulmadığını, şu anda ise 8 bin 748 ilacın geri ödeme listesinde yer aldığını bildirdi.
“Genel sağlık sistemi çok dinamik bir sistem ve reformlar anlamında daha da iyileştireceğiz” diyen Bakan Selçuk, vatandaşlara hizmet etmeyi sürdüreceklerini vurguladı.
Salgın sürecinde reçete ve raporların geçerlilik süresinin uzatıldığını dile getiren Selçuk, ilaçların 3 aylık verilmesine imkan sunulduğunu, Kovid-19 tanı ve tedavi hizmetlerinin acil sağlık kapsamında verilen sağlık hizmeti olarak kabul edildiğini kaydetti.
Kaynak: T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.