Ana Sayfa Şirketler GE’nin Türkiye’de Başarı Hikayesi

GE’nin Türkiye’de Başarı Hikayesi

1157
0

GE, fiziksel ve dijital ortamları bir araya getirerek daha iyi bir dünya hayal etmekte, üretmekte ve sonuç almaktadır. GE laboratuvar, fabrika ve sahalarında müşterileri ile birlikte dünyanın en zorlu sorunlarına çözüm üretmek için geleceğin endüstriyel çağına yatırım yapmaktadır. 175 ülkede faaliyet gösteren şirket dünya çapında yaklaşık 305.000 kişiye istihdam sağlamaktadır.

GE, 65 yılı aşkın süredir Türkiye’deki çalışmalarıyla güç vermekte, iyileştirmekte ve inşa etmektedir. Türkiye pazarına girdiği 1948 yılından bu yana, GE güçlü ortaklıklarla, yeniliğe, teknolojiye ve yerel kapasiteye yatırım yaparak büyümekte, güvenilir elektrik üretimi, sağlık hizmetleri ve ulaşım gibi ülkenin en zorlu teknolojik sorunlarına çözüm getirmektedir.

Genel merkezi İstanbul’da bulunan GE, dört şehirde ve üçte birini kadınların oluşturduğu toplamda 800 kişiyi istihdam eden tesisleri ile faaliyet göstermektedir.

GE Türkiye’nin Tarihçesi

1948: GE, Koç Grubu ile birlikte elektrik ampul fabrikası kurarak Türkiye’deki ilk yabancı sanayi girişimlerinden biri oldu.
1985: Tusaş Motor Sanayii (% 46 GE), Türk hükümeti ile ortaklaşa yüksek teknoloji yatırımı. Türkiye’de uçak motoru sanayisinin temelini oluşturan kuruluş, bugün 1500 kişiye istihdam sağlayan dünya standartlarında bir tesis halini aldı.
2000: Marmara Teknoloji Merkezi (% 100 GE), TÜBİTAK’ın Gebze yerleşkesinde inşaat ve kontrol teknolojileri alanında faaliyet gösteren uçak mühendisliği teknoloji merkezi.
2007: Türkiye Teknoloji Merkezi (TTC), Tusaş Motor Sanayii (TEI) ve GE MTC arasında uçak motorları için yeni teknolojilere yönelik Ar-Ge, tasarım ve geliştirmeye odaklı bir mühendislik anlaşması imzalandı.
2007: GE, enerji varlıklarının oluşturulması ve kullanılması ile büyüyecek Gama Enerji (% 50 GE) yatırımını gerçekleştirdi. GE 2014 yılında, Gama Enerji’deki hisselerini GAMA Holding’e sattı. GE ve GAMA, birlikte yatırım yapabilecekleri yeni fırsatları takip etmeye devam ediyor.
2008: GE Sağlık, Doğu ve Afrika Gelişen Pazarlar (EAGM) bölgesi için Türkiye’yi merkez olarak seçti.
2008: GE’nin Eskişehir’de imal edilen PowerHaul™ serisi lokomotiflerinin tedarik edilmesi amacıyla GE Taşımacılık ve TÜLOMSAŞ arasında TÜLOMSAŞ Stratejik Ortaklığı için mutabakat zaptı imzalandı.
2010: Tusaş Motor Sanayii’nin (TEI) Türk ortakları, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TAI), Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı (TSKGV), Türk Hava Kurumu (THK) ve GE arasında 10 Ocak 1985 tarihinde imzalanan ortaklık anlaşması 25 yıl daha uzatıldı.
2011: TÜLOMSAŞ Stratejik Ortaklığı, Eskişehir’de ilk lokomotifin montajını tamamladı.
2011: ENKA Enerji; Adapazarı, İzmit ve Gebze’deki üç tesisine enerji tedarik etmek üzere GE’nin gaz türbinleri için yakıt tasarrufu sağlayan teknolojisine yatırım yaptı.
2011: GE ve Türk proje geliştirme şirketi MetCap Enerji Yatırımları, GE’nin yeni FlexEfficiency™ 50 teknolojisi ile dünyanın ilk entegre yenilenebilir kaynaklı kombine çevrim enerji santralini geliştirme planlarını duyurdu.
2012: Gebze’de havacılık ve enerji endüstrisine daha iyi hizmet etmek üzere Tusaş Motor Sanayii (TEI) ve GE Havacılık arasındaki ortak bir girişim ile 2012 yılında kurulan Onarım Teknolojileri Geliştirme Merkezi hizmete açıldı.
2014: Havacılık Tedarik Zinciri için uçak motor parçalarının öngörülen hizmet sürelerini sorunsuz bir şekilde tamamlamasına olanak tanıyacak yeni test yöntemlerinin araştırılması ve geliştirilmesi için Türkiye Teknoloji Merkezi’nde (TTC) GE’nin tek Havacılık Kaplama Merkez Laboratuvarı açıldı.
2014: GE Türkiye, daha sonra İstanbul’u Orta Doğu’nun bakım üssü yapacak GE Aeroderivatif Gaz Türbin Servis Merkezi’ni açtı.
2015: Teknopark İstanbul’da GE Türkiye İnovasyon Merkezi açıldı. Bu merkez, farklı fikir ve insanların teşvik edildiği, geliştirildiği ve ülke genelindeki daha geniş inovasyon ekosistemine bağlandığı interaktif bir alan olacaktır.

Rakamlarla GE Türkiye

• Dünyada her iki dakikada bir, motor parçaları Eskişehir’de imal edilmiş bir uçak havalanmaktadır.
• GE/CFM motorları, Türkiye’deki tüm uçakların % 60’ından fazlasına güç sağlamaktadır.
• Türkiye’deki toplam enerji üretiminin dörtte biri, GE’nin gelişmiş teknoloji ürünü gaz/rüzgâr türbinleri veya biyogaz motorları aracılığıyla üretilmektedir.
• Her gün 15.000’i aşkın GE Sağlık teknolojisi, doktor ve hastalara yardım etmektedir.
• Stratejik olarak Türkiye, 84 ülkeden oluşan gelişmekte olan pazarlar bölgesinde (Doğu ve Afrika Gelişen Pazarları) GE Sağlık’ın genel merkezi olarak hizmet vermektedir.
• Bugün, dörtte birini kadınların oluşturduğu yaklaşık 300 kalifiye Türk mühendis; tasarım, araştırma ve geliştirme faaliyetlerini yürüttükleri Gebze’deki Türkiye Teknoloji Merkezi’nde (TTC) çalışmaktadır.
• Türkiye Teknoloji Merkezi (TTC), geçtiğimiz beş yılda % 300’lük etkileyici bir büyüme gerçekleştirmiş ve bugüne kadar Türkiye havacılık sektörünün teknik altyapısında önemli bir başarıya imza atarak 2,5 milyon mühendislik saatine ulaşmıştır. GE, yerel pazarın zorlu gereksinimlerini karşılamak için 1000’den fazla çeşitte enerji tasarruflu ampul, aydınlatma ve LED sistemi sunmaktadır.

Kaynak: invest.gov

Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Önceki İçerik2015-2017 Yılları Arasında Faal Kaç Kurumlar Vergisi Mükellefi Var Biliyor musunuz?
Sonraki İçerik10 Bin Dolar’dan Az Sermayeyle Başlayabileceğiniz 5 İş

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz