Ana Sayfa Vergi Gelir veya damga vergisi yoksa muhtasar beyannameyi boş olsa da vermek zorunda...

    Gelir veya damga vergisi yoksa muhtasar beyannameyi boş olsa da vermek zorunda mıyız?

    1578
    0
    Mükellefin muhtasarı ilgilendiren her hangi bir Gelir vergisi ya da Damga vergisi yok, beyannameyi boş olsa da vermek zorunda mıyız?

    En son verilen muhtasar beyannamedeki “Bundan sonraki ayda beyanım yok” kutusu işaretlenmesi gerekir. Ancak; Müşteri ile sözleşme yapan meslek mensubu GV mükellefi ise her ay e-SMM düzenlemek zorundadır. Bu makbuzdaki GV stopajı beyan edilecektir.


    Mükellef ekim ayında açılış ve kapanış verdi. Muhtasar beyannamesinde stopaj kesintisi bulunmamaktadır. Beyanname vermemiz gerekir mi?

    Vergi dairesinde Muhtasar mükellefiyeti açmış olsa dahi beyana tabi bir unsur yoksa muhtasar beyanname boş da olsa verilmek zorunda değildir. İsteyenler boş beyanname verebilir ancak bu durumda damga vergisi ödenmek durumunda kalınır. 

    Bu müşterinin işlerini yapan meslek mensubu e-smm düzenlemesi gerekir. 

    Makbuzdaki gelir vergisi stopajı, varsa kira stopajı beyan edilecektir.


    1- 22/01/2021 tarihinde ofis açılışı yaptım. Yanımda işçi çalışmayacak, kira giderim yok, tapu babamın üzerine. Böyle bir durumda muhtasar beyannamesi 3 ayda bir boş mu verilecek. Yoksa muhtasar beyanından muaf olabilir miyim?

    2- İşyeri açılışımı bu gün itibariyle yaptım. Odaya teslim edilmesi gereken evrakları hemen mi teslim etmem gerek. Yoksa yoklama geldikten sonra mı? 

    1-Muhtasar beyannameden muaf diye bir işlem olmaz. VD müracaat ederek şayet sicilde muhtasar beyanname bölümü açılmış ise kapatılması için dilekçe veriniz. Konu hakkında VD den bilgi alınız. 

    2-Odadaki bürokratik işlemler için Oda ile görüşünüz.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikKentleşme ve göçün suç olgusuna etkileri
    Sonraki İçerik2. El araç alışlar ve satışlarında dikkate alınması gereken KDV oranları nasıl olacaktır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz