Ana Sayfa Vergi Gelir vergisi mükellefleri taksi plakalarını sattıklarında KDV hesaplanmalı mıdır?

Gelir vergisi mükellefleri taksi plakalarını sattıklarında KDV hesaplanmalı mıdır?

791
0

Geçmişte gerçek usule tabi iken almış olduğu plakayı, şimdi basit usule tabi iken satarsa; plaka satışından dolayı kdv beyan etmesi gerekir mi?

Mükellef Basit usulde olduğu için KDV hesaplanmaz.

6 Nisan 2018 tarihli Resmî Gazete ’de yayımlanan 7104 sayılı yasa ile ticari plakaların elden çıkarılmasına ilişkin önemli düzenlemeler yapıldı.

Söz konusu yasa ile Gelir Vergisi Kanunu’nun mükerrer 80’inci maddesinin üçüncü fıkrasına yapılan ekleme ile taksi, dolmuş, minibüs ve umum servis araçlarına ait ticari plakaların 6 Nisan 2018 tarihinden sonra elden çıkarılmasından doğan kazançların tamamı gelir vergisinden istisna kılındı. Ticari plakaların devrine ilişkin işlemlerde sadece alım satın bedeli üzerinden binde 30 oranında harç alınacaktır.

Basit usul bir mükellefe makbuz keserken stopaj uygulamayıp KDV’li şeklinde mi makbuz keseceğiz?

 Düzenlenecek SM Makbuzunda Basit usul mükellefe GV stopajı yapılmaz. KDV hesaplanır.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikOrman kooperatiflerinin orman işletme müdürlüklerine verdiği kesim hizmetlerinde KDV tevkifatı
Sonraki İçerik6661 sayılı SGK desteği devam ediyor mu?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz