Ana Sayfa Vergi Gelir vergisi mükellefi faaliyetini sonlandırırken düzenleyeceği araç faturasını e- belge sistemi üzerinden...

    Gelir vergisi mükellefi faaliyetini sonlandırırken düzenleyeceği araç faturasını e- belge sistemi üzerinden düzenlemelidir?

    412
    0

    Oto alım satım işi yapan mükellefimiz kapanış yapacaktır. Elinde hususi binek bir araç var. Aracı kendi adına fatura kesip işletmeden düşecek. Aracın değeri 25.000 TL. Faturayı kendi adına e arşiv olarak mı düzenlemelidir?

    Mükellefiniz e-fatura kapsamında çalışan bir mükellef ise faturasını bu şekilde düzenleyecektir. 

    E-fatura kapsamında değilse de; 5bin ve 30bin portalı üzerinden faturayı e-arşiv olarak düzenlemesi gerekecektir. 

    Firmamız haziran ayına ait 1 adet satış faturasını (KARŞI TARAF E FATURA KULLANCIISIDIR.) Gib portal sistemi üzerinden e arşiv faturayı hatalı kesmiş ve onaylamıştır. Kesmiş olduğumuz bu faturaya Gib portal üzerinden iptal talebi oluşturulmuştur. Ekran iptal aşamasındadır şeklinde beklemektedir. 

    E-fatura kullanıcısı olan karşı firma bu iptali talebini GİB portal üzerinden mi girip iptal vermelidir. Yoksa e-fatura sistemlerine girip mi iptal talebine onay vermelidir. Bizim İptal talebimiz karşı tarafın hangi ekranına düşüyor?

    Karşı taraftaki mükellef gib portal kullanıyorsa portal üzerinden kendisine iptal bilgisi düşecektir. 

    Eğer özel entegratör ile çalışıyorsa 5bin 30 bin portalından giriş yapması gerekecektir.


    Kaynak: ismmmo
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikReklam hizmetlerinde KDV tevkifatı yapılır mı?
    Sonraki İçerikAçılış fişindeki dövizli hesapların bakiyeleri için kur değerlemesi yapılmalı mıdır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz