Ana Sayfa Vergi Gelir kaybı desteği vergilendirilir mi?

    Gelir kaybı desteği vergilendirilir mi?

    Gelir Kaybı Desteği

    433
    0

    2021 Yılında belirli nace kodu olan basit usul ve gerçek usul mükelleflere verilen Gelir Kaybı Desteğini Peşin vergide Gelir olarak bildirmemiz gerekir mi? 

    Gelir kaybı desteği gelir olarak kaydedilecektir. Bilanço esasında 602 hesap diğerlerinde gelir yazılır. Hibe ise; Veraset ve İntikal Vergisine tabidir. 

    2021 yılında alınan hibe tutarı 7.060 TL’nin altında olduğu için VİV ödenmez.

    Bu tutarın üstünde ise aşan kısım için VİV beyannamesi verilir.

    Gelir kaybı ve kira desteği tutarları gelir olarak kayıt altına alınacak mıdır? Pandemiden dolayı verildiği için istisna mıdır?

    Özel bir istisna yok. Gelir olarak kayıtlar alınacaktır.

    Devlet Tarafından Hayvan Yetiştiriciliğine verilen HİBE Desteği Muhasebe Kayıtlarımıza Gelir olarak mı işlenecek? 

    Hibeyi Tüzel kişilik almış ise 102(B) 602(A) olarak kayıt yapılır. Fon hesabı olmaz. 

    Ancak; Hibeyi Gerçek kişi almış ise hibe VİV tabidir.

    2021 yılında alınan hibe tutarı 7.060 TL’nin altında ise VİV ödenmez.

    Bu tutarın üstünde ise aşan kısım için VİV beyannamesi verilir.

    22 Aralık 2020 tarihli Cumhurbaşkanı Kararı ile COVID-19 tedbirlerinden etkilenen esnaf ve sanatkarlara 3 ay süreyle verilen 1.000 TL’lik hibe ve 750 TL’lik hibe kira desteğinden yararlanan mükellefim, bu hibe desteğini için gelir olarak kayıtlarına alıp vergi ödeyecek mi?

    Kira desteğinin gelir olarak kayıt edilmesi gerekir. Gerçek kişilere verilen aylık 1.000 TL (1.000 x 4 ay) 4.000 TL hibe olduğu için; VİV tabidir. 

    Ancak VİV deki istisna 2021 yılı için 7.060 TL olduğu için vergilendirilmez. Gelir yazılmaz.

     


    Kaynak: İsmmmo
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikResmi Rezerv Varlıkları Nisan ayında bir önceki aya göre %1,5 artarak 88 milyar ABD doları düzeyinde gerçekleşti
    Sonraki İçerike-Defter ve berat dosyalarının ikincil kopyalarının aktarım zamanı ne zaman?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz