Ana Sayfa Muhasebe Gelir İdaresi Başkanlığı’nın sisteminden düzenlediğimiz e-Arşiv Faturayı iptal edebilir miyiz?

Gelir İdaresi Başkanlığı’nın sisteminden düzenlediğimiz e-Arşiv Faturayı iptal edebilir miyiz?

557
0

Kâğıt ortamında fatura kullanıyoruz. Aynı gün içerisinde x firmasına 10.000 TL’yi firmasına 25.000 TL fatura düzenleyeceğiz. 30.000 TL sınırı aynı gün içerisinde aynı kişilere düzenlenen faturalar toplamı olduğundan x ve y firmalarına kâğıt fatura düzenleyebilir miyim?

Tebliğde geçen ifade vergi mükelleflerine düzenlenen faturalar için 5 bin TL üzeri; “Aynı günde aynı kişilere düzenlenen faturalar topluca birlikte değerlendirilecek olup, faturaların vergi dâhil tutar toplamının belirtilen tutarı aşması halinde, söz konusu faturaların e-Arşiv Fatura olarak düzenlenmesi ve alınması zorunluluğu bulunmaktadır.” ifadesi mevcuttur.

Şirketimize karşı firmadan GİB üzerinden e-Arşiv Faturası kesilmiştir. 2020 Mayıs ayına ait fatura tutarı 500.000 TL olması gerekirken sehven 500.000.000 TL olarak kesilmiş fakat faturanın yazı ile yazılan kısmı beşyüzbin TL olarak yazılmış. Ne yapmalıyız? E-Arşiv Fatura iptal edilebilir mi?

Eğer mükellefiniz e-arşiv fatura mükellefi ise entegratörünüz vasıtasıyla faturayı iptal edebilirsiniz. Eğer 5bin ve 30 bin üzeri düzenlenen bir fatura ise, her iki tarafta kayıtlarına almaması yeterlidir iyi çalışmalar dileriz

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

2020 E-fatura Geçiş ve Kullanım Zorunluluğu

Bedelsiz ihracatlar da e-fatura kapsamında mıdır?

E-Fatura portalında özel matrahlı fatura nasıl düzenlenir?

Önceki İçerikİŞKUR’la işe yerleşenlerin sayısındaki yıllık azalış, İstanbul’da %89, Türkiye’de %76 oldu
Sonraki İçerikTicaret Bakanlığı: Yerel paralarla ticaret ön plana çıkacak

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz