Ana Sayfa Muhasebe Gelir idaresi başkanlığı sistemi üzerinden düzenlenen a-Arşiv Faturaları kaşe ve imza yapmalı...

Gelir idaresi başkanlığı sistemi üzerinden düzenlenen a-Arşiv Faturaları kaşe ve imza yapmalı mıyız?

794
0

E-arşiv faturaları kaşe imzalı yapıp gönderme zorunluluğumuz var mı?

Önceden taranmış imzanız faturanın üzerinde bulunuyorsa, tekrar imzalamanıza gerek yoktur.

GİB e-Arşiv portal üzerinden tarafımıza düzenlenen faturalar imzasız ve e-posta yolu ile geliyor biz de düzenlediğimiz faturaları imzasız ve e-posta ile gönderiyoruz. Bu uygulama doğru mudur yoksa faturaları ıslak imza ile elden teslim edip almak ya da e-posta olacaksa kep adresine mi göndermek gerekiyor?

İlgili mevzuat kapsamında; V.3. e-Belgeler Üzerinde Yer Alacak Amblem ve Diğer Bilgiler e-Belge uygulamaları kapsamında elektronik ortamda düzenlenen belgelerin alıcısına kâğıt olarak veya elektronik ortamda iletilen aslı ile düzenleyen tarafından muhafaza edilen elektronik hali üzerinde yer alan “Gelir İdaresi Başkanlığı amblemi”, “Hazine ve Maliye Bakanlığı” ibaresi ile e-Belgenin türüne ilişkin ibarenin renkli olarak yer alması esastır.

Ancak düzenleyen tarafından muhafaza edilen elektronik hali üzerinde bulunan amblem ve ibarelerin renkli olarak yer alması koşuluyla, alıcısına kâğıt olarak iletilen asıl nüshaları üzerine siyah- beyaz olarak da basılması mümkün olup bu durumda, kâğıt çıktı üzerinde satıcı veya yetkilisine ait ıslak imza (veya hazır imza) ile kaşe veya damgasının bulunması zorunludur ifadesi bulunmaktadır.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Bedelsiz ihracatlar da e-fatura kapsamında mıdır?

E-Fatura portalında özel matrahlı fatura nasıl düzenlenir?

İhracat e-faturalarının fiili çıkış tarihi fatura tarihi olarak değiştirilmeli mi?

 

Önceki İçerikSerbest (döviz) fonlarının portföy işletmeciliği kazançları üzerinden yapılacak tevkifat oranı %15 olarak yeniden belirlendi
Sonraki İçerikTürkiye 193 ülkeye 1.827 çeşit tarımsal ürün ihraç ederek 18 milyar dolarlık ihracat geliri elde etti

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz