Ana Sayfa Duyurular Geçtiğimiz eğitim yılında 12 patent, 8 faydalı model, 109 tasarım ve 59...

Geçtiğimiz eğitim yılında 12 patent, 8 faydalı model, 109 tasarım ve 59 marka olmak üzere toplamda 188 tescil alındı

455
0
2019-2020 eğitim öğretim yılında, mesleki eğitimde ana tema, “fikrî mülkiyet” olarak belirlendi ve “100 tescil” hedefi konuldu. Meslek liseleri, yapılan yatırımlar ve AR-GE merkezlerinin de çalışmalarıyla bu hedefi aştı. Geçtiğimiz eğitim yılında 12 patent, 8 faydalı model, 109 tasarım ve 59 marka olmak üzere toplamda 188 tescil alındı.

Millî Eğitim Bakanlığınca, fikrî mülkiyet alanında 2019-2020 eğitim öğretim yılı için konulan “100 tescil” hedefi aşılarak 12 patent, 8 faydalı model, 109 tasarım ve 59 marka için tescil alındı.

Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, yaptığı açıklamada, fikrî mülkiyet konusunun eğitim ile ekonominin birbirini desteklediği önemli ara yüzlerden biri olduğunu ifade etti.

Bakanlığın 2019-2020 eğitim öğretim yılında mesleki eğitimde ana temayı fikrî mülkiyet olarak belirlediğini ve planlamalar yaparak bu alanda 40 AR-GE merkezi kurduğunu anlatan Özer, bu yöndeki yatırımların meyvesini vermeye başladığını ifade etti.

Geçen eğitim öğretim yılı için 100 tescil hedefi koyduklarını hatırlatan Özer, şu bilgileri paylaştı:

“Mesleki eğitimde, Kovid-19 salgını sürecinde tasarım ve üretim kapasitesinin artması, bu hedefe kısa sürede ulaşmamızı sağladı. 2019’da 12 patent ve 8 faydalı model, 2020’de ise 109 tasarım ve 59 marka tescili aldık. Böylece toplam 188 patent, faydalı model, tasarım ve marka tescili alarak ‘100 tescil’ hedefimizi yüzde 88 aştık. 76 patent, 93 faydalı model, 92 tasarım ve 229 marka olmak üzere 490 ürünün tescil başvurusunun değerlendirmeleri de devam ediyor.”

AR-GE merkezlerinde yeni hedef 250 ürün tescili

Mesleki eğitimde kurdukları AR-GE merkezlerinin sürece çok önemli katkı sunmaya devam edeceğinin altını çizen Özer, şunları kaydetti:

“Kurduğumuz tüm AR-GE merkezlerimize, fikrî mülkiyet konusunda hazırlayacakları projeler için 10 milyon liralık başlangıç desteği sağladık. AR-GE merkezleri gerekli çalışmaları yaparak fikrî mülkiyet kapsamında projelerini geliştirdi ve Bakanlığımıza gönderdi. Bu ay, AR-GE merkezlerimizin hazırladıkları projeleri değerlendireceğiz ve gereken desteği sağlayacağız. Bu yıl için yeni hedefimiz 250 patent, faydalı model, tasarım ve marka tescili. Süreci takip ederek ve gerekli destekleri sağlayarak bu hedefimize de ulaşacağımıza inanıyorum.

Sürece destek veren Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan’a şükranlarımı sunuyorum. Süreci başarılı şekilde koordine eden ve destek veren Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Kemal Varın Numanoğlu’na ve çalışma arkadaşlarına, il yöneticilerimize, okul yöneticilerimize, AR-GE merkez yöneticilerimize, öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum.”


Kaynak: T.C. Millî Eğitim Bakanlığı
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikNormalleşme kapsamında çalışmaya başlayan firmalar tekrar kısa çalışma ödeneğine veya nakdi ücret desteğine başvuru yapabilir mi?
Sonraki İçerikSerbest Bölgedeki firmalar yabancı para biriminden defter tutabilir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz