Ana Sayfa SGK Geçmiş döneme ait yapılacak ek bildirge tahakkukları 27103 sayılı SGK teşvikinden faydalanmamamızı...

    Geçmiş döneme ait yapılacak ek bildirge tahakkukları 27103 sayılı SGK teşvikinden faydalanmamamızı engeller mi?

    608
    0

    7.ay bildirgesinde bir kişinin ücreti eksik bildirilmiştir. Şimdi ek bildirge vereceğiz. Ek bildirge verdiğimizde geçmiş döneme borç çıkacaktır. Bu borcu hemen ödeyeceğiz. Ancak müşterimiz aynı ayda ve 8. Ve 9.aylarda 27103’ten 3 personelinden teşvikten faydalanmaktadır.7.aya ek bildirgeyi vermemiz teşviki bozar mı?

    Yasal ödeme süresi geçmiş sigorta primi, işsizlik sigortası primi ve idari para cezası borcu bulunan işverenlerin;

    • 5510 sayılı Kanunun 81 inci maddesinin birinci fıkrasının (ı) bendinde,
    • 5084 sayılı Yatırımların ve İstihdamın Teşviki ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunun 4 üncü maddesinde,
    • 5746 sayılı Araştırma ve Geliştirme Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Kanunun 3’üncü maddesinin üçüncü fıkrasında,
    • 5225 sayılı Kültür Yatırımları ve Girişimlerini Teşvik Kanununun 5 inci maddesinin birinci fıkrasında, öngörülen indirim ve teşviklerden yararlanmaları mümkün bulunmamaktadır.

    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikA.Ş.’lerde geçici ilmuhaber basılması halinde vergi avantajı nedir?
    Sonraki İçerikSermaye artış raporu için hangi dönem bilançoyu kullanmalıyız?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz