Ana Sayfa Muhasebe Geçici vergide bilanço hazırlandıktan sonra 6’lı gelir tablosu hesaplarının kapatılığı fişler silinecek...

    Geçici vergide bilanço hazırlandıktan sonra 6’lı gelir tablosu hesaplarının kapatılığı fişler silinecek mi?

    1
    0

    2024/2. Dönem geçici vergi beyannamesi için gelir tablosu ve bilanço hazırlandıktan sonra kapanış kayıtları silinebilir mi?

    Önceki dönemlerde olduğu gibi gelir tablosunu hazırladıktan sonra bilançonun hazırlanabilmesi için gelir tablosundaki 6’lı hesapların kapatılması, vergi çıkıyorsa vergi karşılığı ayrılması ve bilançonun oluşturulması gerekiyor. Gelir tablosu ve bilanço hazırlandıktan sonra beyanname hazırlama ve beyan işlemleri tamamlanır. e-defter vermeden önce bilanço oluşturmak için yapılan 6’lı hesapların kapanış kayıtları silinerek gelir tablosu mizanında kalacak şekilde işlem yapılabilir. Kapanış kayıtlarının silinmemesi halinde sonraki geçici vergi beyannamesi hazırlanırken gelir tablosu oluşturulması muhasebe programı üzerinden yapılamaz.

     

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikFinansman gider kısıtlamasının hesabında netleştirme mümkün mü?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz