Ana Sayfa Çalışma Hayatı Geçici koruma kimlik belgesi olan suriyeli işçi çalıştırmak istiyoruz. Uygulama ile ilgili...

    Geçici koruma kimlik belgesi olan suriyeli işçi çalıştırmak istiyoruz. Uygulama ile ilgili bilgi verebilirmisiniz?

    568
    0

    Geçici koruma kimlik belgesi olan suriyeli işçi çalıştırmak istiyoruz. Uygulama ile ilgili bilgi verebilirmisiniz?

    Bilindiği üzere, ülkemizde Suriye vatandaşlarına geçici koruma sağlanmıştır. Ancak geçici koruma altındaki yabancılara kendiliğinden çalışma izni verilmemektedir. Geçici Koruma sağlanan yabancı çalışma izni veya çalışma muafiyeti olmadan çalışamamaktadır. Bu bağlamda, geçici koruma sağlanan Suriye vatandaşlarının çalışabilmesi için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından bir takım kolaylıklar getirilmiştir.

    Geçici koruma kapsamında olan Suriyelilerin aşağıdaki şartları sağlaması durumunda çalışma izni için başvuru alınabilmektedir:

    Geçici Koruma Belgesinin, yabancı tanıtma belgesinin, Yabancı Kimlik Numarasının olması,

    En az 6 ay geçici koruma kapsamında Türkiye’de ikamet etmesi;
    Geçici Koruma kaydına göre ikamet hakkı verilen ilde çalışmak için başvuru yapılması,

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na başvuru öncesi ön izin alınması gereken mesleklerde çalışacak olan Suriye vatandaşının ön izin belgesini almış olması,

    Başka bir işverenin yanında çalışmaya izin veren çalışma izninin olmaması, ya da başvuru yapacak olan Suriye vatandaşının sonuçlanmayan bir başvurusunun olmaması,

    İşyerinde çalışacak olan Suriye vatandaşı sayısının, aynı işyerinde çalışan Türk vatandaşı sayısının yüzde onu geçmemesi.
    Geçici Koruma Sağlanan Suriye Vatandaşı adına çalışma izni başvurusu, korumanın yabancıya verilmesinden ve bu amaçla ikametinden 6 ay sonra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na yapılmaktadır.

    Başvuru ile ilgili Bakanlık tarafından hazırlanan “Adım Adım Çalışma İzni Başvurusu ” linkinden daha detaylı bilgiye de ulasabilirsiniz.

    https://www.csgb.gov.tr/uigm/adım-adım-çalışma-İzni-başvurusu/#08-35-2019%2018:35:23-7

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikTasfiye halindeki ltd şti alacaklılara 3 ilan üzerinden 6 ay geçti tasfiye sonu için son güncel örneklere nasıl ulaşabilirim?
    Sonraki İçerikAskerlik borçlanmasının diğer ücret gelirinden indirim yapılıp yapılmayacağı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz