Ana Sayfa Muhasebe Galericiyiz. Başka bir şirketten aldığımız ikinci el araç faturasındaki KDV’nin tamamını indirim...

Galericiyiz. Başka bir şirketten aldığımız ikinci el araç faturasındaki KDV’nin tamamını indirim konusu yapabilir miyiz?

1522
0

İkinci el oto alım satım işi ile iştigal olan mükellefimizin vergi mükellefi olan kişiden almış olduğu binek otomobilin satışında;

1- KDV oranı ne olacaktır?

2- Alış ve satış bedeli arasındaki fark üzerinden mi fatura edilecektir?

Özel matrah uygulaması bunun için de geçerli midir?

 

1-Vergi mükellefi olan ve aracı size satan kişinin kullanım maksadına göre % 1 veya % 18 KDV hesap ederek Fatura düzenleyecektir.

2-Vergi mükellefinden alınan araç için alış satış arasındaki farka KDV uygulaması burada yapılmaz. Bu sistem Vergi mükellefi olmayanlardan alınan araçlar içindir.

 

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Binek oto alışında maliyete eklenen ÖTV ve KDV bir sonraki dönem maliyetten çıkarılıp direkt gider yazılabilir mi?

 

Yeni binek oto alımında faturadaki ÖTV’yi direkt gider yazabilir miyiz?

 

Binek otomobillere ait kdv ve ötv direkt gider olarak yazılabilir mi?

 

ÖTV, Gelir ve Kurumlar Vergisinde Gider Olarak Dikkate Alınır mı?

 

 

Önceki İçerik7166 Sayılı kanun sigorta teşvikinden faydalanma şartları nelerdir?
Sonraki İçerikŞirket ortağının şirkete borç vermesinde yasal bir engel var mıdır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz