Ana Sayfa Duyurular Fuar sayısında tarım ve seracılık fuarları şampiyon oldu

Fuar sayısında tarım ve seracılık fuarları şampiyon oldu

612
0
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) açıkladığı 2019 yılı fuar istatistiklerine göre; Türkiye genelinde 482 adet ulusal ve uluslararası fuar düzenlendi. Bunların 475’i ihtisas fuarları, 7’si ise genel fuarlar şeklinde gerçekleşti. 2019’da 349 ulusal, 133 uluslararası fuar yapıldı. Toplam ziyaret sayısı; 719 bin 267’si yabancı olmak üzere, 25 milyon 828 bin 251’e ulaştı.​

Sektörel bazda bakıldığında en fazla fuar 66 fuarla tarım, seracılık, hayvancılık ve teknolojileri alanında gerçekleşti. Bunu, 41 fuarla eğitim, eğitim ekipmanları ve teknolojileri, 31 fuar ile ısıtma, soğutma, havalandırma, doğalgaz ve sistemleri, inşaat malzemeleri, banyo, mutfak, seramik, nalburiye, hırdavat, tesisat kategorisindeki fuarlar izledi.

En fazla ziyaretçi, 6 milyon 959 bin 317 kişi ile kitap ve süreli yayınlar alanındaki fuarlarda görüldü. Arkasından ise; 5 milyon 763 bin 148 ziyaretçiyle tarım, seracılık, hayvancılık ve teknolojileri, 2 milyon 6 bin 123 ziyaretçiyle de bilgisayar, bilgi teknolojileri, telekomünikasyon fuarları geldi.

-İstanbul 195 fuar ile lider

482 fuara, toplam 62 bin 293 katılımcı iştirak etti. Fuarların düzenlendiği şehirlerin istatistiklerine bakıldığında ise birinciliği 195 fuarla İstanbul, ikinciliği 38 fuarla İzmir, üçüncülüğü ise 37 fuarla Ankara aldı.  Antalya 27, Bursa 22 fuarla bu şehirleri takip etti. Aylar bazında Nisan ve Ekim aylarının ön plana çıktığı gözlendi. En az fuarsa Ağustos ayında yapıldı.


Kaynak: TOBB Haberler – 3.3.2020
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikYenilenebilir Enerji Kaynaklarının Belgelendirilmesi Ve Desteklenmesine İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Yayınlandı. 8.3.2020
Sonraki İçerikİsviçre’de gayri safi yurtiçi hasıla 2019’un 4.çeyreğinde %0,3 arttı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz