Ana Sayfa Muhasebe Firmalar varlık barışı kapsamında yurda getirdiği bedelleri sermaye artırımında kullanabilir mi?

    Firmalar varlık barışı kapsamında yurda getirdiği bedelleri sermaye artırımında kullanabilir mi?

    757
    0
    Aralık ayında işyerimizi 1 yıllığına yangın, hırsızlık vs. durumlar için iş yerimizi sigortalattık. 12 aya ait gideri 770 hesaba işledim. 2021 yılına devreden 11 aylık işyeri sigorta giderimiz kaldı. Sene sonu işlemlerinde, bu 10 aylık sigorta giderini 180 hesapta mı, yoksa 280 hesapta mı bilançoda göstermeliyiz?

    280 hesap kayıt yapılır. 01/01/2021 tarihinde 280 hesap 180 hesap ile kapatılır.


    Varlık barışı kapsamında yurt dışından 250.000 Euro getireceğiz. Yapılacak kayıt örneği hakkında bilginiz var m? 549 veya 528 veya diğer bir hesap hangisi olabilir? Bu bedel Tebliğde ortaklarca serbestçe tasarruf edilebilir diyor. Şirketten çekim yapılabilir deniyor. Firma bu durumda Varlık olarak getirdikten sonra bu nakiti şirketten çekerse ters kayıtla çıkış yapabilir miyim? Daha sonra karar alarak nakti sermaye artışı yapmamda bir sakınca var mıdır?

    1-Gerek Kanunda gerek ise tebliğde muhasebe kaydı olarak nasıl bir kayıt yapılacağı konusunda belirleme yok. 549 hesap kullanılabilir.

    2-İşletmeden çekilmesi 549(B) 102(A) kaydı yapılır.

    3-Sermaye artırımında kullanılabilir. İşlemler TL olarak yapılır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikKredi sağlamak üzere kurulan kurumlarda kurumlar vergisi muafiyeti ve yurt dışından kullanılan kredilerdeki KKDF oranları
    Sonraki İçerikACCA MART 2022 SINAV DÖNEMİ EĞİTİMLERİ BAŞLIYOR

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz