Mükellefim İstanbul Beykoz’da oto tamir dükkânı işletmektedir. Aynı dükkânın yan tarafını başka bir firmaya kiraladı. Mükellefim bulunduğu dükkânı ve yan tarafın işletme hakkını vekaletname yoluyla mal sahibinden aldı. Bizim yeni kiraya verdiğimiz dükkân için mükellefim KDV’li faturamı düzenlemesi gerekmektedir?
Oto tamir dükkânı KV mükellefi ise Fatura düzenler. Değil ise Stopaja tabi olarak Yıl sonunda kira geliri olarak mı beyan edilir.
Şirketin hotel gayrimenkulü var daha önceleri kendisi işletiyordu. Şimdi ise kiraya verdi. Kira bedellerini hangi hesapta takip etmesi gerekir?
600 Hesap kullanılır.
Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.
BENZER İÇERİKLER
Şirket ortağı için şirket adına gayrimenkul kiralanır mı?
Hisseli gayrimenkul kiralamasında muhtasar bildirimi nasıl yapılmalıdır?
Aktife kayıtlı gayrimenkulün kiraya verilmesi durumunda düzenlenecek olan faturada KDV oranı ne olmalıdır?