Ana Sayfa SGK Firmalar 7252 sayılı prim desteğinden faydalanmak için normal çalışmaya dönmeli midir?

    Firmalar 7252 sayılı prim desteğinden faydalanmak için normal çalışmaya dönmeli midir?

    479
    0

    Çalışandan 45 saatin 15 saatinden az KÇÖ yapılmış, iş müfettişleri 15 saatten az KÇÖ yapamazsın diye tutanak tuttular. Doğru Mudur?

    Kısa Çalışma Uygulaması Genel ekonomik, sektörel, bölgesel kriz veya zorlayıcı sebeplerle işyerindeki haftalık çalışma sürelerinin geçici olarak en az üçte bir oranında azaltılması veya süreklilik koşulu aranmaksızın işyerinde faaliyetin tamamen veya kısmen en az dört hafta süreyle durdurulması hallerinde, işyerinde üç ayı aşmamak üzere sigortalılara çalışamadıkları dönem için gelir desteği sağlayan bir uygulamadır. Doğrudur.

    Kısa çalışma ödeneği alan işçi ağustos ayında çalıştı. Ve 7252 sayılı teşvik tanımlaması yapıldı. (08/2020-10/2020) ağustos ayında 7252 teşvikten yararlandı. Bu çalışan için kçö’ye tekrar dönüş yapılabilir mi? İşveren bu çalışanı eylül ayında haftada 22,5 saat çalıştırmaya karar verdi. Eylül ayı sgk-muh beyanında kanun nosunu 7252 seçip eksik gün nedeni kısa çalışma ödeneği olarak mı vereceğim?

    Kısa çalışması ve/veya NÜD sona erdirilerek aynı işyerinde haftalık normal çalışma süresine dönen sigortalılardan dolayı 07252 prim desteğinden yararlanılabilecek, normal çalışmasına dönmeyenler için ise yararlanılamayacaktır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikFinansal Hizmetler Güven Endeksi 2020 yılı Eylül ayında bir önceki aya göre 12,4 puan azalarak 157,6 seviyesinde gerçekleşti
    Sonraki İçerikProtesto edilen senet adedi ve tutarı Ağustos 2020’de geçen senenin aynı ayına göre sırasıyla %50 ve %56 azaldı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz