Ana Sayfa Haberler Finlandiya’da GSYH %0,2 Oranında Büyüdü

Finlandiya’da GSYH %0,2 Oranında Büyüdü

1192
0
Finlandiya:Gayri Safi Yurtiçi Hasıla Önceki Çeyreğe Göre %0,2 Oranında Büyüdü

Finlandiya İstatistik Ofisi verilerine göre, Finlandiya’nın gayri safi yurtiçi hasıla Ocak-Mart döneminde önceki çeyreğe göre yüzde 0,2 arttı.

2018’in ilk çeyreğine kıyasla, çalışma günlerine göre ayarlanan GSYİH yüzde 1,2 oranında arttı. Revizyonlar, GSYİH hacmindeki değişimi getirdi. 2018’in son çeyreğinde önceki çeyreğe göre yüzde 0,5 (% 0,7) ve on iki ay (% 2,2) öncesine kıyasla yüzde 2,2 oldu.

2019 yılının ilk çeyreğinde, ihracat hacmi önceki çeyreğe göre yüzde 3,0 ve yıllık bazda yüzde 3,9 arttı. İthalat önceki çeyreğe göre yüzde 5,7 ve yıllık bazda yüzde 1,9 oranında azaldı.

Kaynak:Finlandiya İstatistik Ofisi
Yayımlayan:Helsinki Ticaret Müşavirliği

 

 


Kaynak: Ticaret Bakanlığı
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikE-Arşiv faturaya geçenler aynı zamanda kağıt fatura da düzenleyebilir mi?
Sonraki İçerikİtalya AB Dışı Ülkeler ile Dış Ticaret Verileri – Nisan 2019

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz