Ana Sayfa SGK Filyasyon ekipleri tarafından karantinada kalması istenilen personel için işveren SGK’ya bildirim yapmalı...

    Filyasyon ekipleri tarafından karantinada kalması istenilen personel için işveren SGK’ya bildirim yapmalı mıdır?

    423
    0

    Mükellefimin çalışanının eşinin testi pozitif çıktı dolayısı ile çalışan temaslı olarak yazılmış. Bu durumda çalışan kişi 10 gün işe gelemeyecektir. İşveren işe gelemeyen çalışanı bildirgede tam mı gösterecek ne yapacağız?

    Filyasyonda bulunan işçiler içinde rapor düzenlenmektedir. İşçinizden bu raporu talep ediniz.

    Belirli süreli iş sözleşmesi olan personelimizin 6 aydır süren Uzun süreli raporu var.

    Personel çıkışı ile ilgili Pandemi çıkış yasağı nedeniyle Sağlık nedeniyle çıkış yapılamıyor. Belirli Süreli iş sözleşmesi ise doluyor. Çıkış işlemi yapılabilir mi? Belirli süreli Sözleşmesi olan personelin sözleşme bitiş tarihi zamanında Sağlık raporu olması durumunda çıkış hangi tarihte yapılır?

    İşçinin hastalık, kaza, doğum ve gebelik gibi hallerinde istirahat (rapor) kullanması, dolayısıyla da işe gelmemesi sebebiyle işveren için iş sözleşmesini fesih hakkı yani işçiyi işten çıkarma hakkı; 

    İstirahat (rapor) süresinin işçinin işyerindeki çalışma süresine göre İş Kanunu’nun 17nci maddedeki bildirim (ihbar) sürelerini altı hafta aşmasından sonra doğar. 

    Yani daha açık bir anlatımla istirahat süresinin;

    – İşyerindeki kıdemi 6 aydan az olan işçi için 8 haftayı, 

    – İşyerindeki kıdemi 6 aydan 1.5 (bir buçuk) yıla kadar olan işçi için 10 haftayı,

    – İşyerindeki kıdemi 1.5 (bir buçuk) yıldan üç yıla kadar sürmüş olan işçi için 12 haftayı, 

    – İşyerindeki kıdemi 3 yıldan fazla sürmüş olan işçi için 14 haftayı, aşması halinde işverenin iş sözleşmesini feshetme yani işçiyi işten çıkarma hakkı doğar. 

    Buradaki kıdemden kastedilen işçinin işe girdiği tarihten itibaren geçen süredir.


    Kaynak: İsmmmo
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikTeknopark İstanbul, yerli ve milli teknolojileri Mobil Dünya Kongresi’nde dünyaya tanıtıyor
    Sonraki İçerik7326 Sayılı Kanun Uygulamaları Kapsamında Form Ba ve Form Bs Bildirimlerine İlişkin Duyuru

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz