Ana Sayfa Çalışma Hayatı Fiili hizmet süresi zammı kapsamındaki işyerlerinden SGK’ya fiili hizmet süresi zammı kapsamında...

    Fiili hizmet süresi zammı kapsamındaki işyerlerinden SGK’ya fiili hizmet süresi zammı kapsamında yapılan bildirimlerindeki üst sınır nedir?

    795
    0

    Fiili Hizmet Zammı Süresi kapsamında çalışması olan, örneğin bir hemşirenin, aylık SGK bildirimleri 29 ve 01 NOLU belgelerle yapılmaktadır. Örneğin 26 gün 29 NOLU belge ile, 4 gün de 01 NOLU Belge ile bildirilmektedir. Prime esas kazancının 26 güne isabet edeni 29 NOLU Belge ve 4 güne isabet eden kısmı da 01 Nolu belge ile bildirilmektedir. Eğer ay içerisinde fiili olarak işi icra ettiği günlerde fazla mesai söz konusu ise; bu fazla mesai de gün sayılarına göre 29 NOLU belge ile 01 Nolu belgede ayrıştırılacak mıdır? Bu doğru bir uygulama mıdır? Yoksa işi bir fiil icra ederken mesai söz konusu olduğundan, fazla mesainin tamamı 29 NOLU Belgede bildirilecek PEK’e mi ilave edilmelidir?

    Fiili hizmet süresi zammı kapsamındaki işyerlerinden SGK’ya fiili hizmet süresi zammı kapsamında yapılan bildirimler için e-Bildirge programında her ay için azami 26 gün hizmet bildirimi kontrolü bulunduğundan, söz konusu belge türleri ile 26 günden fazla hizmet bildirimi yapılamayacaktır. Fazla çalışmanın fiili çalışmaya değil normal çalışma süresine ilave edilmesi gerekmektedir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikKısa çalışma ödeneğinden faydalanan personel iş yerinin kapalı olduğunu gerekçe göstererek tazminatını talep edebilir mi?
    Sonraki İçerikNoterden ihtarname çektiğimiz işe gelmeyen personelimizin işten çıkışını nasıl yapabiliriz?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz