Ana Sayfa Ülkeler FED’in Raporuna Göre ABD’de Sanayi Üretimi 3 Ay Sonra Yükselişe Geçti!!!

FED’in Raporuna Göre ABD’de Sanayi Üretimi 3 Ay Sonra Yükselişe Geçti!!!

1210
0

ABD Merkez Bankasının (Fed) düzenlediği rapora göre, ABD’de sanayi üretimi 2017 yılı Eylül ayında 2017 yılı Ağustos ayına göre %0,3 arttı. %0,2 artacağı öngörülen imalat sanayi üretimi ise %0,1’lik artışla beklentinin altında kaldı.

Piyasaların ABD ekonomisinin %12’sini oluşturan sanayi üretimine yönelik beklentisi de % 0,3 artış yönündeydi. Ülkede sanayi üretimi, 2017 yılı Ağustos ayında %0,7 ve 2017 yılı Temmuz ayında %0,1 gerileme kaydetmişti.

2017 yılı Eylül ayında imalat sanayi üretimi ise %0,1 artış kaydetti. İmalat sanayi üretiminde Ağustos ayında izlenen değişim de %0,3 düşüşten 0,2’lik düşüşe revize edildi.

Fed’in raporu kapasite kullanım oranının 2017 yılı Eylül ayında 2017 Ağustos ayına göre 0,1 puan azalarak %76’ya indiğini gösterdi.

Analistler, bu yıl Temmuza kadar artış eğilimini sürdürdükten sonra 2 ay gerileyen sanayi üretiminin, Eylülde kasırgalara rağmen toparlanmasının sektör için olumlu bir gelişme olduğunu vurguladı.

Kaynak:  Fortune Türkiye 

Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Önceki İçerikTorba Tasarının 130 maddesinden 82’si Kabul Edildi!!!
Sonraki İçerikApple Yüzünden İrlanda AB İle Mahkemelik Oldu!!!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz