Ana Sayfa Vergi Fason olarak yapılan tekstil işleri için düzenlenecek faturada KDV tevkifatı yapılır mı?

    Fason olarak yapılan tekstil işleri için düzenlenecek faturada KDV tevkifatı yapılır mı?

    Fason Tekstil İşlerinde KDV tevkifatı

    546
    0

    Faaliyeti tekstil baskısı olan bir mükellefim var. Penye üzerine dijital baskı işçiliği yapmış penyesini işi veren mükellef vermiş kendisi baskı ile ilgili boya malzemelerini kullanmıştır. Fatura tevkifatlı mı olmalıdır?

    Kumaş üzerine dijital baskı hizmeti, boya/kimyevi maddeler başta olmak üzere işlemde kullanılacak muhtelif maddelerin işi yaptıranlar tarafından temin edilip firmanıza verilmesi halinde Kararname eki (II) sayılı listenin (B) bölümünün 10. sırası kapsamında %8 oranında KDV’ye tabidir. 

    • Söz konusu işlerin KDV Genel Uygulama Tebliğinin “I/C-2.1.3.2.7. Fason Olarak Yapılan Tekstil ve Konfeksiyon İşleri, Çanta ve Ayakkabı Dikim İşleri ve Bu İşlere Aracılık Hizmetleri” bölümü kapsamında, Tebliğin (I/C-2.1.3.1/a ve b) bölümlerinde sayılanlara karşı ifa edilmesi halinde (7/10) oranında tevkifata tabi tutulacaktır. 

    BENZER İÇERİKLER

    Fason tekstil, konfeksiyon, çanta, ayakkabı ve dikim işlerinde uygulanacak KDV tevkifatı oranı nedir?

    Fason işlerin faturasında tevkifat uygulanır mı?

    Fason işlemlerde KDV tevkifatı uygulanır mı?

    Kumaş işçiliği hizmetine düzenlenecek faturada KDV tevkifatı yapılmalı mıdır?

    Nihai tüketicilere düzenlenen faturalarda KDV tevkifatı yapılır mı?

    Tevkifatlı bir işlemin iadesinde KDV tevkifatı yapılır mı?


    Kaynak: ismmmo,GİB
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerik4054 SAYILI REKABETİN KORUNMASI HAKKINDA KANUNUN 16 NCI MADDESİNİN BİRİNCİ FIKRASINDA ÖNGÖRÜLEN İDARİ PARA CEZASI ALT SINIRININ 31/12/2022 TARİHİNE KADAR GEÇERLİ OLMAK ÜZERE ARTIRILMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2022/1) – 24.12.2021
    Sonraki İçerikSGK Zamanaşımına İlişkin Ortak Hükümler

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz